Французький десерт «Фразье» від Лізи Глинської

Все буде добре

Хочете спробувати один з смачних полуничних десертів? Майстер-кондитер Ліза Глінська знає, як приготувати вишуканий французький десерт «Фразі»!

Читайте також: десерт з персиків з сиром від Лізи Глинської!

Для приготування бісквіта знадобиться:

• 3 яйця

• 2 жовтки

• 120 гр цукру

• 20 гр вершкового масла (розтопити)

• 120 гр борошна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирний торт, схвалений найсуворішим дієтологом.

Збити яйця, жовтки і цукор, поставити на водяну баню на середній вогонь на 3-5 хвилин. Зняти миску з вогню і продовжити активно збивати. У сотейник з розтопленим маслом вмішати ¼ частина яєчної маси, перемішати і ввести в основну яєчну масу. Додати борошно і перемішати. Залити масу у форму і випікати 35-40 хвилин при температурі 170 С. Готовий бісквіт розрізати на 2 частини, вирізати менше по діаметру кола.

Для приготування крему «Муслін» вам знадобиться:

• 300 мл молока

• 3 жовтки

• 100 г цукру

• 25 гр борошна

• 25 гр кукурудзяного крохмалю

• 150 гр вершкового масла (кімнатної температури)

• 500 гр свіжої полуниці

У молоко додати половину цукру і поставити на середній вогонь. Розтерти жовтки з другою половиною цукру, додати борошно, кукурудзяний крохмаль, тепле молоко і перемішати. Молоко довести до кипіння, влити в яєчну масу, помішуючи. Коли крем почне закипати, потримати ще кілька секунд і зняти з вогню. Вмішати 50 г вершкового масла і відправити крем в холодильник до повного охолодження. З решти оливи зробити помадку.

Для приготування просочення вам знадобиться:

• 150 гр цукру

• 150 гр води

• 50 мл ягідного лікеру

У сотейник з водою, всипати цукор. Довести до кипіння, зняти з вогню, додати лікер і охолодити.

Для приготування італійської меренги вам знадобиться:

• 2 білка

• 40 мл. води

• 120 гр цукру, ягоди для декору

У сотейник з водою, всипати цукор. Додати збиті до білої піни білки і продовжувати збивати на середніх обертах до повного охолодження меренги.

Збірка десерту:

Бісквіт просочити сиропом, що охолов. Крем муслін помістити в кондитерський мішок і акуратно заповнити простір форми. Розрізану полуницю щільно укласти зрізом до борту. Закрити всі кремом і наповнити серединку цілої полуницею і вершками. Зверху розмістити другий просочений корж і покрити шаром крему. Вирівняти поверхню і відправити торт в холодильник на 30-40 хв. Прикрасити італійською меренгою і полуницею.