Як варити компот: корисні поради

Все буде добре

Літо – час смачних фруктів і ягід. Але нам хочеться радувати себе такою площею корисних вітамінів і взимку, і найпростіший спосіб – зварити компот.

Незаперечний плюс цього напою при правильній варінні і закатку – він може зберігатися досить довго. Ми підготували для вас кілька секретів приготування компоту, які допоможуть зробити його не тільки смачним, але і зберегти в фруктах і ягодах всі вітаміни.

З чого можна варити компот

Приготування компоту не має строгих правил. Для варіння напою ви можете використовувати ті фрукти і ягоди, які любите. А також ви можете поєднувати їх на свій смак. Для тих, хто любить більш кислі напої, підійдуть такі фрукти і ягоди як абрикос, вишня, малина, смородина, суниця, журавлина, апельсин і агрус.

як варити компот

Як правельно варити компот

Якщо ви любите солодке, для вас підійдуть: полуниця, персик, черешня, солодкий виноград і зливу. Не варто забувати про сухофрукти – такий компот ви можете приготувати в будь-який час року.

Скільки потрібно варити компот

Час приготування компоту залежить від того, які фрукти і ягоди ви вибрали. Наприклад, грушевий або яблучний компот вариться приблизно 40 хвилин, а для варіння компоту зі смородини досить 15 хвилин.

shutterstock_309733307

Як правильно готувати компот

Після того, як ви вибрали з яких фруктів будете варити компот, необхідно їх ретельно промити, видалити з них все зайве (листя, гілки та кісточки). Шкірку варто залишити, адже саме в ній, як правило, містяться всі корисні речовини.

Налийте води у велику і зручну каструлю, відправте її на вогонь. Після закипання акуратно викладіть в неї все підготовлені фрукти і ягоди. Насипте зверху цукор за смаком і дайте прокипіти йому 25 хвилин, після можна додати трохи ягід і варити ще 15 хвилин. Коли компот охолоне, розлийте його по ємностей, в яких будете його зберігати.

Кілька порад для приготування смачного компоту:

Для приготування необхідно брати тільки стиглі і смачні фрукти і ягоди
В кінці варіння, для приємного смаку і насиченого кольору, варто додати жменю червоних ягід
Для тих, хто любить солодке, але не хоче додавати цукор, в готовий напій можна додати вишневий сироп або мед.
Варити компот зі свіжих ягід і фруктів досить просто, найголовніше – правильно підібрати поєднання і варити достатню кількість часу. Тепер навіть взимку ви зможете насолоджуватися літніми солодощами!