Вишуканий десерт з пелюстками троянд від Лізи Глинської

Все буде добре

Десерт називається Ісфахан, на честь легендарного міста троянд, відповідно в його складі є пелюстки троянд! Створив його відомий паризький кондитер П`єр Ерме! Ерме був дуже цікавою особистістю. Його не відразу визнали в Парижі як кондитера. Можна навіть сказати, що спочатку не зрозуміли його кулінарний креатив. Тому він виїхав до Японії. Став там досить популярним, і повернувся до Парижу вже «на коні», де все ж таки був визнаний кулінарним генієм!

Читайте також: десерт з персиків з сиром від Лізи Глинської!

Інгредієнти:

Мигдальне борошно – 200 г.

Цукор – 230

Цукрова пудра – 200

Яйця – 4 шт

Вода – 65 мл

Червоний барвник – дрібка

Молоко – 300 мл

Борошно – 25 г

Вершкове масло – 20 г

Білий шоколад – 50 г

Желатин – 5 г

Пелюстки троянд у сиропі – 50 г

Свіжі пелюстки троянд – 20 шт

Свіжа малина – 200 г

Рідкий мед – 1 ч.л

Приготування:

Кілька разів просійте миндальне борошно з цукровою пудрою. Додайте половину білків. Додайте барвник. Окремо змішайте воду, цукор і доведіть все до 118 С. Збийте до легкої за текстурою піни другу частину білків. Влийте в білки гарячий сироп та змішайте їх до щільної маси! Додайте збиті білки до першої суміші. Перемішайте. Перемістіть тісто до кулінарного шприцу та зробіть макарони. Відставте їх на 40-50 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Нежнейшая говядина с вишней от Сергея Калинина

Випікайте 15-20 хвилин при температурі 150 С. Молоко доведіть практично до кипіння і з’єднайте із цукром та борошном, жовтками. Зваріть крем. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, шоколад, пелюстки троянди в сиропі і набряклий желатин. Подрібніть все блендером. Охолодіть в холодильнику! З’єднайте дві частини десерту, поклавши всередину свіжу малину і крем. Прикрасьте десерт пелюстками троянд.

Ваш французький десерт готовий! Смачного!