Лікер з ожини від кулінара Сергія Калініна

Все буде добре

Один з найулюбленіших кулінарів – Сергій Калінін розповів, як готувати справжню жіночу слабкість – ожиновий лікер! Він обіцяє, ви будете в захваті від найніжнішого смаку цього алкогольного напою!

Інгредієнти для ожинової наливки з прянощами:

Ожина – 800 г. (4 склянки)

М’ята – 10 листочків

Лимон – 1/2 шт.

Кардамон (Не подрібнений) – 5 г.

Аніс – 5 гілочок

Цукровий пісок – 400 г.

Горілка – 1 л.

Приготування:

Підготуйте ягоду. Для наливки підходять тільки м’які, стиглі ягоди ожини. Перебираючи ожину, видаліть всі листочки та гілочки.

Беремо глибоку миску, засипаємо ягоди цукром, м’ятою, шматочками лимону, кардамоном, анісу та ретельно розминаємо їх, аби з`явився сік.

Перекладіть отриману ягідну масу до підготовленої тари. Це може бути скляна банка об`ємом у 3 л.

Залийте ягідну масу горілкою, перемішайте.

Закрийте ємність пластмасовою кришкою та сховайте її у темне, прохолодне місце, замотавши в темний пакет. Дозвольте лікеру настоятися протягом місяця.

Через місяць дістаньте готову наливку, процідіть її крізь марлю, складену втричі, і розлийте по пляшках або в одну велику тару.