Варення з абрикос: простий і смачний рецепт

Все буде добре

Настала пора ароматних абрикос. Ця ягода, як саме літо – стигла, ароматна, сонячна. А взимку ми радіємо варенню з абрикос. Якщо ви хочете приготувати смачне варення і не дуже втомитися, то наш рецепт саме для вас.

варенье из абрикос

Для приготування варення з абрикос вам знадобляться наступні інгредієнти:

Абрикоси – 1 кг
Цукор – 800 г
Вода – 200 мл
Ядра абрикосових кісточок – 6 шт.
Лимонна кислота – 1 ч. л.

varenje-iz-abrikosov-2

Спосіб приготування варення з абрикос:

1. Абрикоси необхідно вимити і очистити від кісточок.
2. Кісточки абрикос просушіть, розколіть і вийміть з них ядерця.
3. Ядра абрикос потрібно підсушити в духовці до золотистого кольору.
4. Абрикоси покладіть в каструлю. Каструля повинна мати широке дно.
5. Далі потрібно приготувати сироп. Для цього необхідно цукор змішати з водою і в сотейнику цю суміш довести до кипіння.
6. Відразу ж заливайте вийшов сиропом абрикоси.
7. Зачекайте поки сироп в абрикосах залишиться і злийте його, після чого знову прокип’ятіть сироп і залийте абрикоси. Дану процедуру необхідно повторити 3 рази, вона потрібна для того, щоб ягоди в абрикосовому варення залишалися цілими, а смак сиропу був насиченим.
8. Після цього додайте в варення з абрикос підготовлені ядра і лимонну кислоту.
9. Прокип’ятіть варення 1 хвилину.
10. Варення з абрикос готове – можна закочувати його в баночки.

Такий рецепт варення з абрикос гарний тим, що самі ягоди не піддаються сильній термальній обробці. Тому вони зберігають практично всі свої корисні властивості. А також ваше варення з абрикос за цим рецептом буде красивим, з цілими ягідками і ароматним сиропом. Пікантності смаку додадуть ядра абрикосових кісточок.

Як говорив Карлсон: “Варення врятує світ”. Ароматного вам літа і смачною зими!