Телятина в соусі з смородини від Вінченцо Барба

Все буде добре

Ви все ще готуєте з ягід смородини тільки солодкі напої, десерти і конфітюр? А дарма, адже смородина в поєднанні з м’ясом може підкорити серце вашої коханої половинки. Кулінар Вінченцо Барба навчив готувати найніжнішу телятину під смородиново-винним соусом!

Для приготування страви вам знадобиться:

Маринована телятина – 600 г

Оливкова олія – 50 мл

Червона і чорна смородина – 400 г

Червоне сухе вино – 100 мл

Цукор – 100 г

Гострий перець – 0,25 стручка

Цедра апельсина – 1 ст.л.

М’ята – 4 штуки

Рукола – 100 г

Сіль, перець

Приготування:

Щоб замаринувати телятину, покладіть 2 вирізки по 300 г у глибоку тарілку, подрібніть 4 зубчики часнику, додайте три лаврових листки, розмарин, прованські трави, чорний перець, сіль і полийте м’ясо оливковою олією – 50 мл. І ставте в холодильник на 12 годин.

Потім відправляємо на сковорідку смажитися. Ми не будемо поки солити м’ясо, щоб воно було соковитим. Посолимо і поперчимо, коли перевернемо. Ви можете навіть не на сковорідці готувати, а на грилі без масла. Можна, якщо ви на дачі, розпалити вогонь в мангалі і посмажити м’ясо.

Поки м’ясо на середньому вогні смажиться, приготуємо 2 види смородиново-винного соусу: український та британський. Нам знадобиться чорна і червона смородина – 400 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Знаменитый «Рататуй» от Эктора Хименес-Браво

Перетираємо смородину в пюре. Натираємо цедру апельсина і подрібнюємо м’яту. Також часник і гострий перець. Додати цукор, вино, подрібнену м’яту, гострий перець, сіль і чорний перець. П’ять хвилин кип’ятимо цей соус. Збиваємо в блендері. Тепер нам потрібно розділити це смородинове пюре на 2 частини.

А тепер – чари! Додаємо в перший соус – цедру апельсина (це британський соус), у другій – часник (це буде український соус). Перевертаємо м’ясо, солимо, перчимо. Нехай просмажиться з іншого боку.

По черзі кожен соус відправляємо в блендер і переливаємо в соусниці. Коли м’ясо приготується, потрібно його нарізати. І полити його смородиново-винним соусом.