Солодкий пудинг з кислих слив від Вінченцо Барба

Все буде добре

Ви не знаєте, що приготувати з кислих слив, крім варення або компоту, щоб і цукру багато не класти і не кисло було? Чудовий кулінар Вінченцо Барба запевняє, що в його руках навіть найкисліші і найтвердіші сливи перетворяться в райські плоди!

Читайте також: варення зі слив – покроковий рецепт!

Інгредієнти:

Зливи – 15 шт.

Відвар кореня солодки (5 ст.л. сухого кореня з аптеки заварити в 0,5 л води) – 4 ст. л.

Вершкове масло – 3 ст. л.

Натуральний йогурт – 100 г

Ваніль – 2 ч. л.

Цукрова пудра – 1 ч. л.

Свіжий корінь імбиру – 5-6 см

Яйця – 2 шт.

Борошно – 2/3 ст.

Розпушувач – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирно-желейний тортик з ягодами від Тетяни Литвинової.

Приготування:

Розм’якшене вершкове масло, йогурт, ваніль і тертий імбир збийте міксером.

Яйця збийте з цукровою пудрою до пишної піни. Акуратно підмішайте до масляної суміші і додайте просіяне борошно та розпушувач.

Сливи обдайте окропом, потім холодною водою і зніміть з них шкірку. Зі слив видаліть кісточки і наріжте тонкими слайсами.

У сотейнику розігрійте відвар кореня солодки, додайте імбир і сливи та тушкуйте 2-3 хвилини.

Масу розкладіть в жароміцні формочки об’ємом близько 200 мл. Зверху розподіліть тісто. Затягніть верх плівкою.

На деко виставте формочки, налийте води так, щоб вони майже повністю були покриті водою.

Готуйте при постійному кипінні 25-30 хвилин. Для перевірки вийміть одну форму, зніміть фольгу і плівку, проткніть середину ножем.

Він повинен бути чистим і сухим. Остудіть пудинг протягом 10-15 хвилин і подайте з морозивом.