Дієтичне «Каннеллоні» від Ігоря Обуховського

Все буде добре

Каннеллоні – це італійська страва, яке є достатньо каллорійною, проте наш варіант приготування цієї страви складається з сезонних продуктів, що багаті на вітаміни. В першу чергу, це цибуля-порей: ідеальне джерело корисних речовин.Так що буде смачно, але зовсім не калорійно” – запевняє Ігор Обуховський.

Інгредієнти:

М’ясо індички – 500 г

Яйце – 1 шт

Цибуля-порей – 3 шт

Часник – 2 зубчики

А також: кріп, петрушка, кінза, рослинне масло, сіль, перець.

Для соусу:

Оливкова олія – ​​2-3 ст. л.

Цибулина – 1 шт.

Помідор (великий) – 2 шт.

Томатна паста – 4 ст. л.

Сушений базилік – 1 ч. л.

Цукор – 1-2 ч. л.

Чорний мелений перець – ½ ч. л.

Сіль – ½ ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабачок з перчинкою від Вінченцо Барба

Приготування:

Готуємо м’ясний фарш.

Стебла цибулі-порею вимити, обсушити і зрізати нижню (корнінь) частину та верхню.

Нижню цільну частину стебла цибулі-порею розрізаємо на шматочки довжиною близько 6 см. Ділимо цибулю на трубочки.

Внутрішні частини цибулі-порею нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Зелень кропу, петрушки і кінзи вимити, обсушити та подрібнити. Зубчики часнику очистити, та дрібно нарізати, або натерти.

М’ясний фарш змішуємо з яйцем, додаємо подріблену зелень, часник і обсмажену цибулю-порей. Начинку посолити, приправити чорним перцем і ретельно перемішати.

Щільно фаршируємо цибулю-порей отриманою начинкою.

Готуємо томатний соус:

Поливаємо помідори окропом і знімаємо шкірку. Подрібнюємо їх у блендері. На оливковій олії обсмажуємо цибулину, потім додаємо пюре з помідорів і томатну пасту.

Перемішуємо соус до кипіння. Додаємо сіль, чорний перець, цукор і сушений базилік. Залишаємо томатний соус на маленькому вогні (томління) ще 3-4 хвилини.

Викласти все на деко запекти в духовці при температурі 180-200 ° протягом 25-30 хв.

Ваша дієтична страва готова! Смачного!