Кабачкова ікра на зиму: рецепт без стерилізації

Все буде добре

Сезон кабачків уже настав, тому саме час зайнятися заготівками улюбленої кабачкової ікри на увесь рік. Довгий час вважалося, що продовжити термін зберігання продуктів і убити усі бактерії можна тільки за допомогою стерилізації. Зараз такий складний і виснажливий для багатьох господинь процес вже не обов’язковий. Для цього потрібно просто дотримуватися наступного рецепта.

c13b2c39b2aa777c6d8d7e83683847e4_05_kak_sdelat_kabachkovuyu_ikru_depositphotos_22984582_m

Інгредієнти:

кабачки або баклажани – 1 кг

цибуля ріпчаста – 500 гр.

морква – 250 гр

часник – 1/2 головки

корінь петрушки – 3-4 штуки

перець болгарський -150 гр

масло рослинне -3/4 столової ложки.

томати – 750 гр.

цукор – 1 чайна ложка

сіль за смаком

перець чорний мелений – щіпка (не обов’язково).

1437421680_kabachkovaya-ikra-na-zimu-3

Читайте також: Кабачкова ікра з яблуками від Ігоря Місевича

Як приготувати кабачкову ікру на зиму без стерилізації:

  1. Спочатку миємоі чистимо усі овочі. Очищаємо від лушпиння цибулю і часник, чистимо кабачки від шкірки і насіння, ріжемо на шматочки. У перців вирізаємо серцевину, моркву теж чистимо, у томатів прибираємо плодоніжки.
  2. Усі підготовлені овочі перекручуємо через м’ясорубку, щоб вийшла однорідна маса. Після цього все викладаємо в каструлю (наприклад, глибоку чавунну сковороду) і додаємо рослинне масло.
  3. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 15-20 хвилин.
  4. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль, цукор і перець, добре перемішуємо нашу майбутню ікру.
  5. Коли ікра приготується, потрібно розкласти її у банки, закатати і дати охолонути. Для того, щоб консервація остигала повільно, треба огорнути її рушником або ковдрою. Після того, як кабачкова ікра остаточно охолоне, прибираємо її в прохолодне темне місце.

Якщо Ви слідували кожному кроку і правильно виконали всі інструкції, то Ваша заготовка буде зберігатися цілий рік.