Солянка збірна: простий рецепт

Все буде добре

М’ясна і ситна збірна солянка улюблена страва  багатьох господинь. Щоправда деякі вважають, що на приготування цього супу йде багато сил і часу. Насправді ж, це не так. Класичний рецепт відомої солянки збірної зовсім нескладний. Переконайтеся самі!

aUFLB6gQ

Інгредієнти:

Вода – 2,5-3 л

яловичина / свинина на кісточці – 600 гр

копчені реберця – 300 гр

шинка і копчена ковбаса – по 200 г

маслини / оливки – 100 г

каперси (не обов’язково) – 50 г

огірки солоні – 2-4 шт.

горошини перцю запашного – 2-3 шт.

цибуля – 2 шт.

1-2 лаврових листки – 1-2 шт.

томатна паста і рослинне масло – 2 ст.л.

вершкове масло ¬- 1 ст.л. лимон

петрушка

сметана

перець, сіль

солянка

Спосіб приготування:

  1. Викладаємо в каструлю копчені реберця і яловичину або свинину на кістці. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, кладемо одну очищену цибулину і варимо на повільному вогні протягом 2 годин. За 15 хвилин до готовності кладемо лавровий лист, перець-горошок і солимо.
  2. З готового бульйону дістаємо м’ясо, цибулину і спеції. Зціджуємо його.
  3. М’ясо відокремлюємо від кістки. Нарізаємо соломкою всі м’ясні продукти, у тому числі й приготоване м’ясо. Огірки теж ріжемо соломкою і кладемо до бульйону.
  4. Далі робимо зажарку. Очищаємо і нарізаємо другу цибулину, обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, перчимо, солимо. Після того, як ми додали томатну пасту, даємо соусу потомитися ще 3-5хв. Потім відправляємо до бульйону.
  5. Переклавши всі м’ясні продукти до каструльки, додаємо нарізані кружечками маслини і варимо суп на повільному вогні приблизно 10-15хв.
  6. Потім кладемо каперси, знову перчимо і солимо. Даємо солянці настоятися під закритою кришкою приблизно 15 хвилин.
  7. Додаємо до кожної тарілку часточку лимона, сметану і зелень. Страва готова до подачі.

Смачного!