Заправки для салатів: найсмачніші рецепти соусів

Все буде добре

Соус – запорука успіху смачного салату. Дрессинг, так іноді називають заправку, може надати знайомому салату зовсім новий смак. Існують сотні рецептів соусів для салатів – від класичних до найбільш екзотичних. Ми підібрали 7 найсмачніших рецептів соусів з усього світу.

  1. Класичний вінегрет

383787932 (1)

Рецеп цього універсального соусу для будь-якого салату дуже простий.

Збийте 2 столові ложки червоного винного оцту, 2 чайні ложки гірчиці і шепотку солі. Чорний перець додайте за смаком. Поступово вливайте від 70 до 120 мл  оливкової олії.

  1. Цезар

Будь-який салат можна заправити цим всесвітньовідомим дрессингом.

Для початку у блендері змішайте 1 яєчний жовток, 1 зубчик часнику, сік 1 лимона, 4 анчоуса і трохи гірчиці дижонскої. Після цього виливаємо півсклянки оливкової олії. За необхідності додаємо трішки води. В кінці приготування за бажанням можна кинути жменю тертого сиру пармезан.

  1. Лимонний соус

limonnyj-sok

Така заправка ідеально подходить для літніх салатів з травами.

Отже, вичавлюємо сік з половинки лимона, додаємо пів чайної ложки цукру, 1 ложечку гострої гірчиці і стільки ж лимонної цедри. Солимо за смаком. Поступово виливаємо півсклянки оливкової олії. Можна також додати кілька нарізаних стебельців кропу.

  1. Пряний медово-гірчичний соус

med-sosus

Змішуємо по 2 чайні ложки меду і гірчиці дижонскої. Додаємо сік і цедру половинки лимона. Солимо заправку до смаку. Перемішуємо соус, поступово вливаючи по 70 мл оливкової і рослинної олій. Присипаємо соус сушеним чебрецем і подрібненим свіжим чилі.

  1. Італійський вершковий соус

Якщо ви любите теплі або картопляні салати, то італійський вершковий соус чудового підійде для вашої улюбленої страви.

Змішуємо 100 мл майонезу, 3 столові ложки червоного винного оцту, по 2 столові ложки сметани й оливкової олії. Виливаємо суміш у блендер, додаючи при цьому 1 чайну ложку сушеного орегано, зубчик часнику, трохи нарізаної петрушки і солі.

  1. Ковбойська заправка

Ідеальний варіант для м’ясних салатів.

100 мл кефіру збиваємо з 50 гр майонезу і невеликою кількістю винного оцту. Додаємо часниковий порошок, сіль, нарізану зелень петрушки і зеленої цибулі. Гарненько перемішуємо. При бажанні додайте бекон, нарізаний тонкими смужками.

383787929

  1. Вершковий каррі

Цей соус додасть незвичайний смак вже знайомим м’ясним салатам.

Змішаємо несолодкий йогурт і майонез в пропорції 1/1. Додаємо сік половинки лимона, трохи меду і солі. Після цього кидаємо трохи порошку каррі. Для пікантності можна додати гострий перець.