Гостра капуста кімчі від Сергія Калініна

Все буде добре

Пекінську капусту не тільки можна, а й потрібно квасити! Квашена капуста не втрачає своїх корисних властивостей, а навпаки набуває! Під час процесу сквашування виробляються корисні ферменти! Та найголовніше – кімчі набагато смачніша, аніж звичайна квашена капуста! У цьому переконав кулінар Сергій Калінін!

Інгредієнти:

Пекінська капуста – 3 шт.

Сіль – 100 г

Для приготування маринаду:

Вода – 2 ст.

Рисове борошно – 2 ст. л.

Цукор – 2 ст. л.

Редька – 200 г

Морква – 200 г

Зелений лук – 100 г

Червоний болгарський перець – 200 г

Приправи та спеції:

Часник – 24 зуб.

Імбир (натертий) – 2 ч. л.

Середня цибулина – 1 ч. л.

Рибний соус (або соєвий соус) – 120 мл

Майоран – 1 ч. л.

Петрушка – 1 ч. л.

Кріп – 1 ч. л.

Паприка – 200 г

Червоний перець – 2 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ в банці – заготівля для швидкого приготування

Приготування:

Розрізаємо капусту вздовж і натираємо сіллю на 2 години.

Заливаємо водою рисове борошно і доводимо до кипіння, додаємо цукор, тримаємо на вогні ще 1 хвилину. Після дайте охолонути.

Додаємо в маринад дрібно нарізані редьку, моркву, солодкий болгарський перець, зелену цибулю.

Далі додаємо подрібнені прянощі: часник, корінь імбиру та цибулину.

Змішуємо та додаємо спеції – майоран, петрушку, кріп, червоний перець, паприку. Розкладаємо маринад на кожен лист, а потім його згортаємо.

Перекладаємо капусту зі спеціями до банки, залишаємо в теплому місці на кілька днів, аби почався процес бродіння.

Час від часу притискаємо капусту дерев’яною ложкою, щоб виходило повітря.