Маковець без борошна до Спаса

Все буде добре

Хочете, аби ваш святковий маковий пиріг до Спаса був не тільки дуже смачним, але й зовсім не шкодив фігурі? Секретами приготування поділилася учасниця проекту «Зважені та щасливі» Христина Кирчіу.

Інгредієнти для пирога:

Мак (заздалегідь відварений) – 240 г

Цукрова пудра – 100 г

Кориця мелена – 1 ч. л.

Гвоздика – 0, 5 ч. л.

Розпушувач – 1 ч. л.

Цедра 1 лимона

Яйця – 6 шт.

Рослинна олія – ​​2 ст.

Манна крупа- 50 г (для присипки форми)

Інгредієнти для яблучного соусу:

Яблука – 3 шт.

Кориця – 1 паличка

Сік половини лимона

Мед – 50 г

Вода – ½ склянки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маковий пиріг Алли Ковальчук.

Приготування:

Перемішайте цукрову пудру, мак, корицю, гвоздику, розпушувач. Додайте цедру, масло і яйця, збийте до появи піни.

Окремо збийте білки і цукор в щільну масу, додайте до тіста, все перемішайте до однорідності.

Вилийте в деко, попередньо змащений маслом і присипаний манкою. Випікайте 40-45 хвилин при температурі 170 С.

Вимиті яблука очистіть від шкірки, виріжте сердцевинки і наріжте на часточки.

У каструлю додайте півсклянки води, паличку кориці, яблука сік, половини лимона.

Варіть на повільному вогні 25-30 хвилин. Готові яблука збийте в блендері, додайте мед.