Замініть магазинний кетчуп домашнім соусом від Сергія Калініна

Все буде добре

Чи знайомі ви зі шкідливістю магазинного кетчупу? Та все одно, звикли куштувати його до м’яса? Досить травмувати свій організм, приготуйте домашній соус-кетчуп за рецептом Сергія Калініна! Ця заправка підійде до риби та м’яса, а приготувати її можна із звичайних продуктів!

Інгредієнти:

Помідори – 2 кг

Сливи – 0,5 кг

Яблуко – 2 шт. (великих)

Цибуля – 250 г

Цукор – 150 г

Сіль – 1 ст. л.

Червоний перець – 1 ч. л.

Оцет – 100 мл

А також: гвоздика, лавровий лист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яблочный соус тартар от Сергея Калинина.

Приготування:

Помідори порізати на шматочки.

Лук нашаткувати, зі слив видалити кісточки, яблука очистити від шкірки та серцевини.

Добре перемішати (цибулю, помідори, сливи, яблуко) і пропустити через м’ясорубку. Варити 1,5-2 години. Потім отриману масу протерти через сито.

Додати цукор, сіль, червоний перець, оцет, гвоздику, лавровий лист.

Варити з прянощами ще 15-20 хвилин та розлити по банкам, об`ємом до 0,5 л.

Охолоджений соус готовий до вживання! Смачного!