Сорбет з шовковиці та імбиру від Лізи Глінської

Все буде добре

Кулінар Ліза Глінська поділилася секретом, як з шовковиці приготувати дуже корисний і неймовірно смачний, освіжаючий десерт. Сорбет з шовковиці виглядатиме вишукано, та неодмінно здивує ваших гостей!

Для початку приготуємо їстівні креманки. Інгредієнти:

Пудра цукрова – 80 г.

Апельсиновий фреш – 30 мл.

Дрібно натерта цедра 1-го великого апельсина

Борошно – 30 г.

Розтоплене вершкове масло – 30 г.

Мигдальні пластівці – 1 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ожиновий лікер від кулінара Сергія Калініна.

Приготування:

У каструльці змішуємо пудру, сік, цедру, борошно, розтоплене вершкове масло.

Виливаємо на деко, попередньо покрите пергаментом, ставимо в духовку при  температурі 170С на 15 хвилин.

Виймаємо, столовою ложкою млинці, потім перекладаємо їх на блюдечка, формуємо кошики, даємо охолонути.

Тепер робимо сироп для сорбету. Ігредіенти:

Цукор – 140 г.

Вода – 100 мл.

Приготування:

Змішуємо воду і цукор.

Варимо на повільному вогні, доводимо до кипіння.

При 30С перемішуємо.

Переходимо до завершального приготування сорбету:

Заморожені ягоди шовковиці перетираємо в блендері.

Додаємо очищений імбир, змішуємо.

Додаємо готовий сироп, перемішуємо вручну до однорідної консистенції і відразу викладаємо кульками у готові креманки. Подаємо готовий сорбет в їстівних креманках, прикрашений свіжою м’ятою та ягодами шовковиці.