Фаршировані яблука з чорносливом до Спаса

Все буде добре

Стародавні слов’яни вірили, що тільки починаючи з 19 серпня, тобто в день яблучного Спаса, можна їсти яблучка і страви з нового врожаю. А акторка «Коли ми вдома» Тетяна Зіновенко знає магічний рецепт фаршированих яблук, які традиційно готували в цей святковий день! Вона стверджує, що ця страва приверне у ваш будинок любов і щасливий шлюб!

Інгредієнти:

Яблука (зелені) – 3 шт.

Куряче філе – 300 г

Цибулина – 1 шт.

Волоські горіхи – 20 г

Чорнослив – 20 г

Вершкове масло – 20 г

Часник – 1 зуб.

Вода – 1,5 ст.

Сіль, перець, зелень – за смаком

Лимонний сік – 2 ст. л.

Мак – 1 ч. л.

Петрушка – 2-3 г

Інгредієнти для соусу:

Журавлина – 150 г

Вода – 70 мл

Цукор – 50 г

Тертий свіжий імбир – 1 ч. л.

Мелена кориця – 1/4 ч. л.

Цедра лимона – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний десерт без тіста: міні-татен з яблук.

Приготування:

Куряче філе подрібнити у фарш, обсмажити з цибулею і часником до готовності, додати подрібнений чорнослив, горіхи, нарізану петрушку, сіль, перець і добре перемішати.

У яблук зрізати верхівку і вискоблити м’якоть чайною ложкою, залишаючи товщину стінок 5-7 мм.

Заповнити яблука м’ясною начинкою, зверху викласти кубик вершкового масла і накрити верхівкою.

Викласти яблука у форму, додати води, закрити форму фольгою і випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів 20 хвилин.

Проварити в сотейнику журавлину з водою і цукром до м’якості, додати імбир, лимонну цедру і корицю, проварити ще 2-3 хвилини, остудити.