Рецепт запашного імбирного печива

Все буде добре

Осінь вже зовсім близько! На зміну спеки прийде прохолода, і все більше захочеться закутатися в теплий плед, попити гарячу каву або какао і про щось помріяти вдома. А найкращим доповненням до затишних посиденьок стане смачне імбирне печиво. Ми навчимо вас готувати ці солодощі.

YM_QI5HvudU

Запашне і ніжне печиво приготувати зовсім нескладно. Але перед тим як приступити до справи, з’ясуємо, як і де з’явилися ці ласощі.

Вперше імбирне печиво приготував монах Патрік в ХІ столітті в Англії. Він вирішив не лише запекти вироби з тіста, а й як слід приправити їх різними спеціями. Вони були у формі ангелів, ченців і хрестів. Незабаром печивом захоплювався весь монастир!

Тепер з’ясуємо, якими продуктами необхідно запастися перед початком приготування.

aa236b105616db1a05e13a838efc6c1a_shutterstock_120790147

Читайте також: Торт з 4 інгредієнтів від Сергія Калініна

Складові:

  • 1 склянка цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 2 штуки кореня імбиру;
  • 5 штук гвоздики;
  • 1 чайна ложка меленої кориці.

stanNovij

Читайте також: Тест на залежність від солодкого

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. У ступці подрібніть гвоздику і корицю. Імбир очистіть і натріть його на тертці.
  3. Перемішайте борошно з розпушувачем і додайте необхідні спеції.
  4. Розплавте масло, додайте яйце і цукор. Все це добре збийте, поступово додаючи борошно. Замісіть отримане тісто.
  5. Поверхню, на якій збираєтесь готувати печиво, посипте борошном і викладіть на неї готове тісто.
  6. Візьміть формочки і виріжте з тіста печиво.
  7. Посипте печива цукром.
  8. Поставте випікати в духовці на 30 хвилин.

фото к 03_Пресс-релиз-29.10

Імбирне печиво готове! Смачного.

Читайте також: Як приготувати сніданок на кілька днів?