Рецепт вареників з вишнями від Алли Ковальчук

Все буде добре

Вареники з вишнями – одне з найсмачніших та  найулюбліших страв для багатьох з нас. Деякі господині бояться готувати вареники, оскільки іноді тісто виходить гумовим, начинка не така, як потрібно, а самі вареники не хочуть «склеюватися». Улюблений кулінар Алла Ковальчук розкриває усі секрети, як приготувати вареники з вишнями, щоб порадувати всю Вашу сім’ю.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Кефір (2,5% жирності) – 250 г
  • Сода – 0,5 ч. Л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 1 ч. л. на кожен вареник
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.
  • Кип’ячена вода – 70 мл
  • Вишні без кісточок (можна використовувати як заморожені, так і свіжі) – 300 г

Читайте також: Рецепт запашного імбирного печива

Спосіб приготування:

Замість класичного тіста приготуємо шоколадне. Для цього розчиняємо у гарячій воді какао. Гасимо соду у кефірі та додаємо до какао. Гарненько все змішуємо і додаємо рослинне масло. В отриману масу висипаємо просіяне борошно невеликими порціями в кілька етапів. Замішуємо тісто.

Приступаємо до приготування начинки. Викладаємо вишні на сито таким чином, щоб зтекла уся рідина.

Розкачуємо тісто завтовшки 2,5-3 мм. Воно повинно бути трохи товщим, ніж для звичних вареників.

Беремо склянку і вирізаємо кружечки. Кладемо на кожен з них трохи цукру, потім – вишні. На кожен  кружечок знадобитися приблизно три вишеньки.

Скріплюємо вареники півмісяцем. Готуємо на домашній пароварці 5-7 хвилин. Подаємо разом з кулькою улюбленого морозива або ягідним соусом з листком м’яти.

Смачного!