Концентрат соку: простий рецепт на зиму

Все буде добре

Той рецепт домашнього концентрованого соку »мультивітамін», який ми пропонуємо, не тільки корисний і простий у приготуванні, але ще й економний. По-перше, з цим рецептом домашнього соку ви заощадите місце в коморі або погребі, а по-друге, не витратите багато грошей!

концентрат соку на зиму

Всім господарочкам знайома ситуація коли вже нікуди ставити консервацію на зиму. Коли ви готуєте домашній сік, то для його зберігання необхідні трилітрові банки, які займають багато місця. Наш кулінарний експерт Алла Ковальчук також зіткнулася з цією проблемою, і тому вона винайшла відмінний вихід із ситуації.

Секрет приготування соку, який нам відкрила Алла полягає в тому, що ви робите концентрований сік, який взимку ви зможете розбавити водою і отримати велику кількість корисного продукту!

Головний плюс при консервації такого домашнього соку – це економія місця при зберіганні. А також такий сік зберігає всі вітаміни, і рецепт його приготування економний і не складний.

концентрований сік рецепт на зиму
Інгредієнти для приготування сокового концентрату на зиму в домашніх умовах:

яблука – 1 кг

слива – 1 кг

абрикос – 1 кг

айва – 1 кг

малина – 250 г

цукор – 500 г

лимонна кислота – 0.5 ч.л.

вода – 100 мл

Як приготувати концентрований сік на зиму, з 1 літра якого можна буде зробити 5 літрів смачного і корисного напою?

Рецепт приготування концентрованого соку:

1. Всі фрукти миємо й очищаємо, малину тільки миємо. Після чого віджимаємо їх за допомогою преса соковижималки.
2. Промиту малину проварюємо в 100 мл води близько 3 хвилин. Після чого пропускаємо через сито, щоб видалити малинові кісточки, і вводимо малину в раніше отриману фруктову суміш.
3. Отриману фруктову суміш випаровуємо на водяній бані протягом 1,5 годин при температурі 85-90 градусів, додавши лимонну кислоту, щоб зберегти колір соку.
4. Після цього проціджуємо сік через сито і кілька шарів марлі, щоб видалити піну.
5. Додаємо в проціджену суміш цукор. Перемішуємо.
6. Соковий концентрат знову ставимо на водяну баню і продовжуємо випарювати ще 1,5 години при температурі 85-90 градусів.
7. Після цього розливаємо соковий концентрат в стерилізовані банки. Ви можете вибрати банку на 1 літр або 2 баночки по 500 г, що дозволить уникнути безглуздого заповнення своєї комори.
Ваш концентрований сік готовий! Коли ви вирішите напоїти всю сім’ю смачним напоєм, то розведіть отриманий концентрований сік з водою дотримуючись пропорції 1 к 5. Ми впевнені, що цей напій обов’язково сподобається всім вашим близьким!

Дивіться покроковий рецепт концентрованого соку від Алли Ковальчук в нашому відео!