Фруктова гірчиця від Ігоря Місєвича

Все буде добре

Мостарда це гірчично-фруктовий соус. В Італії його називають фруктовою гірчицею. В українських супермаркетах мостарду можна придбати, але за маленьку баночку доведеться заплатити 150 гривень. Кулінар Ігор Місевич відкриє секрети приготування соусу, який обійдеться в три рази дешевше!

Інгредієнти:

Кавунові кірки 300 г

Імбир 150 г

Виноград 100 г

Апельсин неочищений (лимон) 100 г

Суха біла гірчиця 1 ч. л.

Цукор 700 г

Морква 100 г

Вода 350 г

Червоний перець (гострий) 1 стручок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диня може вас вбити! Як вибрати плід без нітратів?

Приготування:

Відварити апельсин або лимон (10 хв). Проколоти зубочисткою шкірку з усіх боків і варити ще 5 хвилин, щоб вийшла гіркота. Нарізати кубиками.

Корки кавуна і моркву варити протягом 30 хвилин і нарізати кубиками. Половину імбиру натерти на тертці і варити 10 хвилин, другу половину нарізати кубиками, додати у відвар і варити ще 20 хвилин.

Додати 350 г цукру. У сироп додати виноград, апельсин, кавунові кірки, моркву, гірчицю, стручок червоного гострого перцю. Довести сироп до кипіння, вимкнути і залишити на добу.

Потім знову додати 350 г цукру і закип’ятити. Наступного дня повторюємо ту ж процедуру. Готовий сироп охолодіть, розлийте в стерилізовані банки і закатайте.