Як приготувати овочі-гриль у духовці?

Все буде добре

Початок осені – не привід засмучуватися, адже сезон овочів і вітамінів ще не закінчився! У матеріалі ми розповімо, як приготувати перець, кабачки, помідори і гриби на грилі. Смачна і корисна страва сподобається всій родині!

00078967

Овочі-гриль – не тільки корисна, але і поживна страва. Вона може бути як доповненням до обіднього столу, так і основою. Крім того, такі овочі не зашкодять вашій фігурі, адже вони готуються у невеликій кількості масла. У них міститься безліч вітамінів і корисних речовин.

Як правильно обрати овочі?

Особливу увагу слід звернути на вибір овочів. Вони мають бути свіжими і неподавленими. Приготувати у духовці можна все, що завгодно, – на твій смак! Помідори, кабачки, перець, цукіні, гриби тощо. Найкраще використовувати соковиті овочі. Помідори обирай великих розмірів. Дуже важливо, щоб вони не були водянистими.

Перед початком приготування овочі слід добре помити і відрізати все зайве. Якщо овочі невеликих розмірів, їх потрібно запікати повністю, а великі – розрізати на частини.

73825811_4278666_2989190718_754c298708_Vegetables_on_Grill_L

Читайте також: Три кращих страви з гарбуза

Спосіб приготування:

Візьми: 3 болгарських перці, 4 помідори, 3 кабачка, 3 баклажана, 10 штук шампіньйонів, 2 цибулини (інше – на вибір).

  1. Для початку слід приготувати маринад. Змішай 1 столову ложку яблучного оцту з 1 столовою ложкою бальзамічного. Додай приправи за смаком (перець, сіль, цукор, італійські трави) і заправ оливковою олією.
  2. Овочі поріж на великі частини, а перець і гриби – поздовжньо. Склади їх у миску і додай туди приготовлений маринад, добре перемішай. Після цього залиш замариновані овочі на 20 хвилин, щоб вони просочилися.
  3. Візьми грати для гриля і виклади на них овочі. Поклади у духовку, розігріту до 200 градусів. Залиш випікати овочі на 30-45 хвилин.
  4. В кінці виклади приготовані овочі на тарілку і подай їх гарячими.

Vegetables

Читайте також: Домашній сир Чечіль (косичка). Рецепт Мікаеля Арояна

Смачного!