Яка небезпека ховається у вівсянці?

Все буде добре

Про корисні властивості каш ми чуємо з дитинства! Адже яка матуся не годує своє чадо цим продуктом? До того ж і дієтологи, і фітнес-тренери – всі як один радять їсти каші на сніданок кожен день! Але не всі знають, що і вони здатні нашкодити. Як? Розповів експерт з якості продуктів Костя Грубич.

Вівсяну кашу прийнято вважати клондайком корисних речовин! Вона корисна як для шлунка, так і для щитовидки і печінки, а ще – знижує холестерин і допомагає поліпшити пам’ять і настрій. Але наш експерт, дієтолог Світлана Фус остерігає: «При частому вживанні вівсянки відбувається виведення кальцію з організму, що може стати причиною серйозних хвороб – розвитку остеопорозу і деформації кісткової системи». Так що найоптимальніший варіант їсти вівсянку 3 рази на тиждень!

овсяные отруби

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати крупи?

Неправильний вибір ячмінних круп теж може стати причиною проблем з травленням, а саме – важкості у шлунку, порушень функцій травлення. Щоб цього уникнути, не купуйте кашу з недодиром необробленою плівкою: вона вказує на недоспілі зерна.

Ще одна поширена крупа на українській кухні пшенична. Якщо вона виготовлена із неякісного зерна, це може призвести до тяжкого отруєння. Навіть, такого гострого отруєння як «п’яний хліб». Це коли пшенична крупа відсиріла і її вразив грибок. Реакція схожа з алкогольним сп’янінням: спочатку виникає порушення координації, ейфорія. Потім ейфорія змінюється депресією і занепадом сил. На додаток – порушення діяльності шлунково-кишкового тракту. А в деяких випадках навіть може розвинутися анемія і психічні розлади.

Прислухайтеся до порад нашого експерта, і ваші каші завжди будуть найкориснішими і найсмачнішими!