PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Французький десерт «Татен» від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Із звичайних сезонних слив за копійки можна приготувати легендарний французький десерт. Рецептом поділилася кулінарний майстер Тетяна Литвинова.

Інгредієнти:

1,5 склянки цукру (ділимо навпіл – для тесту і карамелі)

2 яйця

1/3 ст. молока

200 г борошна

2 чайні ложки розпушувача для тіста

150 г вершкового масла (30 г для карамелі, інше для тіста)

20-25 дрібних слив, очищених від кісточок, розрізаних навпіл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сливовий пиріг від Тетяни Литвинової.

Приготування:

Сливи розрізати навпіл, видалити кісточку. В підігрітому маслі розтопити цукор, перелити карамель у форму, викласти половинки слив.

Яйця збити з цукром, додати м’яке масло, знову збити, влити молоко, підсипаючи борошно, додати соду.

Покрити фрукти тістом, поставити пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, випікати 35-40 хвилин. Накрити рушником, дати охолонути.

Накрити пиріг великим блюдом або тарілкою і перевернути, щоб карамелізовані фрукти опинилися нагорі.

Охолоджений тарт розрізати на шматки, подавати з морозивом і м’ятою.