Буряковий крем-суп з карамелізованими часником від Вінченцо Барби

Все буде добре

Думаєте, що 20 гривень не вистачить, щоб приготувати обід на всю сім’ю? Кулінарний експерт Вінценцо Барба вирішив довести, що це більш, ніж реально! Він навчив готувати не просто звичайну страву, а найніжніший крем-суп з карамелізованими часником як у ресторані.

Інгредієнти:

Буряк – 2 шт.

Вода – 0,5 л

Морква – 2 шт.

Картопля – 3 шт.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Часник – 1 шт.

Борошно – 100 г

Масло вершкове – 40 г

Цукор – 200 г

Вершки – 30 г

Сіль, перець – за смаком

Сир – 50 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крем-суп «Валюте з куркою та селерою» від Вінченцо Барба.

Приготування:

Буряк запекти в духовці. Почистити часник, бланшувати його в підсоленій воді. Потім обсушити на паперовому рушнику.

Карамелізувати часник: розтопити на сковороді вершкове масло і цукор, додати зубчики часнику, обсмажити на невеликому вогні протягом 5 хвилин.

Буряк почистити, натерти на крупній тертці. Картоплю і цибулю нарізати дрібними кубиками. Подрібнити сир.

Закип’ятити воду, додати нарізану картоплю і варити протягом 10-15 хвилин. Додати буряк і продовжувати готувати ще близько 5-7 хвилин до готовності картоплі.

На сковороді обсмажити борошно. Зняти з вогню суп, і за допомогою зануреного блендера пюрірувати суп до однорідної консистенції, додати борошно.

Поставити каструлю назад на плиту, додати сир, спеції і потримати на вогні ще хвилину. Додати вершки, варити ще хвилину.