Гарбузовий джем від кулінара Алли Ковальчук

Все буде добре

Хочете здивувати сім’ю незвичайним джемом? Тоді беріть гарбуз і приступайте до роботи! Кулінарний експерт Аллочка Ковальчук поділиться всіма тонкощами приготування оригінального джема з гарбуза, який на смак буде таким же солодким, як ананасовий!

Читайте також: як вирізати гарбуз на Хеллоуїн 2016

Інгредієнти:

Гарбуз – 1 кг

Вода – 0,5 л

Цукор – 200 г

Яблучний оцет – 3 ст. л.

Гвоздика – 5 шт.

Запашний перець – 4 шт.

Кориця – 1 паличка

Мускатний горіх – 1 ч. л.

Імбир – 20 г

Крекери – для подачі

М’ята – для подачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний торт з квасолі від кулінара Алли Ковальчук.

Приготування:

Гарбуз очистити і нарізати трикутними скибочками по 1 сантиметру. Зробити сироп з води, частини цукру і яблучного оцту.

Залити гарбуз, проварити 5-7 хвилин на невеликому вогні до прозорості, злити зайву рідину.

Додати прянощі, зав’язані в марлевий мішечок. Варити гарбуз 40 хвилин, перемішуючи. Готову страву остудити, прибрати спеції і перебити в блендері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузовий чізкейк без цукру від Лізи Глинської.

Смачного!