Як приготувати м’ясні котлети, щоб не залишався запах у квартирі та на одязі?

Все буде добре

М’ясні котлети – улюблена страва багатьох сімей. Але кожного разу, коли ми їх готуємо, мало того, що весь будинок пахне котлетами, так запах ще залишається на одязі та волоссі. Сьогодні кулінар Алла Ковальчук розповість, як вирішити цю поширену проблему.

9221965-650-1462528871-Depositphotos_38359411_s

Отже, для приготування котлет нам знадобиться:

  • Куряче філе – 500 г
  • Білий хліб, замочений у молоці – 125 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сухарі для панірування – 200 г
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Свіжа зелень – 100 г

Крок перший. Спочатку займемося фаршем. Найчастіше він має своєрідний запах, що також може вплинути на аромат, який залишиться після приготування. Це одна з причин неприємного запаху від котлет.

Для того, щоб його прибрати, Алла Ковальчук пропонує кілька варіантів:

  • Додати до фаршу 1 ст. л. вершкового масла кімнатної температури або 50 мл жирних вершків. Мало того, що м’ясо не буде так пахнути, так воно ще й отримає приємний вершковий смак.
  • Додати трави і спеції, так як вони прибирають сторонні запахи. М’ясо буде приємно пахнути свіжою зеленню, якщо додати подрібнену петрушку.

1

Крок другий. Далі займемося цибулею. Сира ріпчаста цибуля – ще одна причина запаху від котлет. Алла Ковальчук радить залити подрібненну цибулю окропом на півхвилини. Так ви нейтралізуєте неприємний запах, який буде виділятися.

Крок третій. Додаємо цибулю до фаршу. Потім – замочений хліб у молоці (або воді), яйце, сіль та перець. Усі інгредієнти вимішуємо до однорідності.

Крок четвертий. За словами Алли Ковальчук, господині ніколи не звертають уваги на паніровку або борошно, у якому вони обвалюють котлети. Підгогірвши, вони часто дають характерний запах.

Дуже важливо формувати котлетки вже у паніровці та робити це вологими руками. Завдяки цьому, панірування або борошно промокне, і під час смаження не буде обсипатися. Також вона відразу буде підсушуватися, дасть рум’яну скоринку і не підгорить.

vybor-skovorody

Крок п’ятий. Жир, який виділяється з фаршу – головна причина запаху від котлет. Щоб вирішити цю проблему, Алла Ковальчук використовує пергамент.

«Я викладаю на пергамент котлети без рослинного масла. Потрібно смажити, поки не утвориться скоринка, потім перевертаємо котлети на іншу сторону на тому ж пергаменті. На нову партію котлет потрібно використовувати новий лист », – ділиться кулінарний експерт.

Ось і всі секрети ідеальних м’ясних котлет без запаху! Смачного!

Дивіться, як приготувати м’ясні котлети у випуску «Все буде добре!» Вже зараз!