Червоний оксамит: класичний американський торт

Все буде добре

Хочете знати заради якого десерту відомому кулінарові і шоумену Самвелу Адамяну довелося терпіти знущання дітей з “МастерШеф” – Ніколь Ронкі, Олександра Діяманштейна і Вови Мотрічука? Ось він – вишуканий класичний торт, який так люблять американці, – червоний оксамит. Всі секрети приготування читайте далі!

Інгредієнти для коржів:

Борошно — 340 г

Цукор — 300 г

Какао — 1 ст. л.

Сіль — 1/4 ч. л.

Розпушувач — 2 ч. л.

Сода — 1 ч. л.

Яйця — 3 шт.

Рослинна олія — ​​300 г

Вершки 33% — 150 г

Сметана 20% — 130 г

Маслянка/кефір — 280 г

Гелевий барвник — 2 ч. л.

Інгредієнти для крему:

Ванільний цукор — 10 г

Вершкове масло — 200 г

Цукрова пудра — 250 г

Вершковий сир — 450 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський банановий чізкейк.

Приготування:

У чаші змішати борошно, цукор, столову ложку какао, сіль, соду, розпушувач, яйця і рослинну олію без запаху.

Додати жирні вершки і сметану 20% (можна замінити жирним кефіром). Також в масу покласти червоний харчовий барвник. За допомогою міксера перемішати в однорідну масу.

Залишити тісто хвилин на 10-20, щоб сода встигла вступити в реакцію з молочними інгредієнтами.

Збити будь-який вершковий сир і вершкове масло кімнатної температури до однорідного кремоподібного стану.

В отриманий крем додати ванільний цукор і цукрову пудру, знову збити, щоб він став дуже густим. Прибрати його на пару годин в холодильник.

Форму змастити вершковим маслом, а на дно постелити пергамент. Вилити необхідну кількість тіста. Можна зробити 3 коржа по 16 см або 2 по 18.

Випікати при 170 градусах хвилин 20. Залиште на 2 хвилини охолонути, а потім вийміть акуратно корж.

Для приготування інших коржів форму остудити (просто промити холодною водою), знову змастити маслом і повторити випікання.

Коли коржі охолонуть, обернути кожен плівкою і прибрати в холодильник на 2 години.

Через 2 години дістати коржі і зрізати акуратно верхівку – швидше за все вона трохи підніметься в центрі.

Щоб торт “голим” мав презентабельний вигляд, необхідно обрізати торці. Але якщо покривати весь торт кремом — боки можна не зрізати.

Промазати коржі кремом. Поставити в холодильник на 9-10 годин.

Готуйте смачно і красиво!