Суджук: рецепт приготування від Кості Грубича

Все буде добре

Суджук – суха, тверда ковбаса прямокутної форми, яку готують з яловичини або навіть конини, поширена серед народів Туреччини, Грузії, Вірменії, Греції. Цей вид ковбаси стає все більш популярним останнім часом. Але при цьому суджук залишається делікатесом в Україні, бо коштує він недешево, та й купити можна далеко не скрізь. Більшість вважає, що приготувати цей вид ковбаси в домашніх умовах неможливо. Але це не правда. Сьогодні Костянтин Грубич це доведе.

Складові:

  • яловичина жирна (Пашніна) – 1 кг
  • сіль – 40 г
  • часник (сушений) – 1 ч. л.
  • чорний перець – 10 г
  • кмин – 20 г
  • кориця – 1 г
  • гвоздика – 3-4 шт.
  • запашний перець – 5 шт.
  • кишки – 5 м
  • кулінарна нитка

Приготування:

  1. М’ясо пропустити через велике сито м’ясорубки.
  2. Часник пропустити через дрібне сито м’ясорубки, додати сіль, перець, кмин, перемішати і всю масу знову пропустити через м’ясорубку.
  3. Ретельно вимісити фарш, перекласти у миску.
  4. Фарш нещільно накрити плівкою і поставити в холодильник для дозрівання на 2 дня.
  5. Кишки замочити на 20 хв у підсоленій воді (15 г солі).
  6. Наповнити оболонку фаршем. Зробити проколи в наповненій кишці тонкою голкою в декількох місцях. Довжина ковбасок повинна бути близько 30-40 см.
  7. Викласти ковбаски на рівну поверхню, накрити дощечкою, зверху покласти груз і залишити на добу під пресом.
  8. Вивісити суджук в прохолодне, добре провітрюється місце на 10-15 днів.
  9. Зберігати в холодильнику у харчовій плівці.