Ягідний десерт англійський трайфл: рецепт покроково

Все буде добре

Сьогодні Руслан Громов потрапив до студії «Все буде добре» не просто так. Учаснику кулінарного шоу «МастерШеф» належало довести, що він і справді гідний звання капітана команди. Надія Матвеєва обрала Русланові складне завдання: приготувати секретний десерт!

Ми відразу відкриємо всі карти: будемо готувати англійський трайфл!

трайфл

Інгредієнти для приготування англійського трайфлу:

Для тіста:

  • Цукор – 1 стакан,
  • Вершкове масло – 150 гр.,
  • Яйця – 4 шт.
  • Пакетик ваніліну
  • Борошно – 1 склянка з верхом
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для просочення:

  • лікер

Для крему:

Молоко –  0,5 л.,

  • Яйця – 2 шт.,
  • Борошно – 2 ст. л.,
  • Цукор – 3 ст. л.,
  • Вершкове масло – 50 гр.,
  • 1 пакетик ваніліну,
  • Заморожені ягоди (полуниця, малина, чорниця, вишня) – по 70 г,
  • Мед (рідкий) – 1 ст. л.
  • Шоколад – 30 г
  • Свіжа малина – 100 г

Приготування:

  1. Для бісквіту: змішати цукор з м’яким маслом, збити віночком, додати по одному яйця, ванілін.
  2. Додати борошно (по частинах), розпушувач. Вимішати ложкою.
  3. Випікаємо 25-30 хвилин за температури
  4. Для заварного крему: Яйця змішати з третиною молока, додати цукор, ванілін і борошно. Додати решту молока, поставити на повільний вогонь. Продовжувати збивати, поки крем не прогріється.
  5. В трохи охолонувший крем додати 50 г масла.
  6. Нарізати корж квадратиками розміром 3 × 3 см, 1 см завтовшки.
  7. Викласти у форму шар бісквіту, просочити лікером.
  8. Викласти шар ягід: полуниці, малину, вишню, садову чорницю. Шар має бути пухким.
  9. Залити заварним кремом. Повторити шари.
  10. Прикрасити шоколадом, полити медом.