Рецепт з яловичих нирок: вишукані тарталетки

Все буде добре

Переможцю шоу «МастерШеф 5» Євгенію Клопотенку кинули черговий кулінарний виклик: приготувати яловичі нирки так, щоб вони не мали неприємного запаху і присмаку.

Женя вирішив приготувати таку страву із нирок, яка сподобалося б усім скептикам і включала до рецепту його ж пораду, яку він їм необережно кинув без пояснень: використовувати кефір.

Говяжьи почки: учимся избавляться от запаха

Яловичі нирки: вчимося позбуватися запаху

Для приготування тарталеток з молочними нирками знадобиться:

  • яловича нирка – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • вершкове масло – 240 г
  • борошно – 220 г
  • молоко – 1 ст.
  • яйце – 1 шт.
  • твердий сир – 150 г
  • вода – 2 ст.л.
  • спеції (чорний перець, сіль)
  • зелень – за смаком
  • кефір – 1 л

Приготування тарталеток з яловичих нирок:

  1. Насамперед для позбавлення від неприємного запаху необхідно очистити нирки від сечотоків і жиру.
  2. Замаринувати їх у кефірі на 1 годину. (Не більше 2 годин, бо більш довге занурення у кефір призведе до зворотнього ефекту: пахучі речовини «законсервуються»).
  3. Відварити нирки у трьох водах. Тобто зливаючи воду перший і другий раз після закипання. Втретє варити нирки 5-7 хвилин.
  4. Приготувати тісто для тарталеток: охолоджене вершкове масло з’єднати із просіяним борошном, яйцем, сіллю, цукром і водою – тісто залишити у холодильнику на 20 хвилин.
  5. Приготувати начинку для тарталеток: борошно підсмажити на сковороді – розвести його у половині молока. Відставити охолоджуватися. Лук обсмажити на вершковому маслі, додати борошняно-молочну суміш. Залити молоком і додати відварені шматочки нирок. Тушкувати 12 хвилин.
  6. Охолоджене тісто розкачати і викласти у змащені маслом формочки.
  7. Викласти у підготовлені формочки начинку, зверху притерти твердим сиром.
  8. Випікати у духовці 15-20 хвилин при 180-190 ° С.