Як приготувати яйця оригінально?

Все буде добре

Сьогодні у нас в рубриці цілих три рецепти оригінального приготування яєць. Здивуйте домашніх і здивуєтеся самі таким фокусам зі звичайними курячими яйцями.

Перший спосіб: яйце жовтком назовні.

eggs_4_topsyturvy

Яйце жовтком назовні

Увага! Окрім кухонного приладдя вам знадобляться капронові колготки!

Приготування:

  1. Просвітити яйце ліхтариком – воно повинно бути світле з темним вкрапленням (жовтком).
  2. Скотчем повністю покрити сире яйце кімнатної температури, щоб воно було міцнішим.
  3. У капронові колготи помістити яйце, зав’язавши колготи з обох сторін, щоб яйце не зміщувалося.
  4. Прокрутити яйце, притримуючи колготи з обох сторін протягом 5 хвилин.
  5. Ліхтариком знову просвітити яйце.
  6. Як тільки яйце перестане пропускати світло, потрібно зварити яйця, не знімаючи клейку стрічку, приблизно 13-15 хвилин, постійно перевертаючи. Вимкнути вогонь і залишити їх у крижаній воді на 5 хвилин.
  7. Дістати з води, очистити від шкаралупи. Подавати з овочами і зеленню.

Другий спосіб: «Онсен-тамаго» – японський метод приготування яйця у термосі.

eggs_1_thermos

Яйце з термоса

Чим чудовий цей рецепт приготування яєць: однакова напіврідка консистенція жовтка і білка, ніжна і делікатна.

Приготування:

  1. Розбити одне сире яйце у термос з широким горлом, повільно залити його окропом, закрити термос і залишити на 30 хвилин.
  2. Подавати яйце з соусом: 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. імбиру і зелену цибулю змішати у блендері. При подачі акуратно вийняти яйця з термоса і залити соусом.

Третій спосіб: циліндричне яйце або «яйце-ковбаска» – найскладніший, проте ефектний!

eggs_2_tube

Ковбаска з яєць

У вас вийде довге-довге яйце, зроблене з декількох. Дуже зручно нарізати для бутербродів.

Приготування:

  1. Залити у каструлю холодну воду і поставити на вогонь. У цю ж каструлю помістити порожню довгу бляшану банку (дном донизу), зверху банку зафіксувати кришкою. Банка повинна рівномірно нагріватися. Можна використовувати високу склянку, але її нагрівати у воді варто все одно у невеличкому піддоні з серветкою – склянка не має дотикатися дна каструлі, щоб не лопнула.
  2. Відокремити білки від жовтків (5-7 шт.), білок злегка збити.
  3. Коли вода закипить, за допомогою прихваток вийняти бляшанку або стакан з каструлі, змастити олією і залити білок.
  4. Помістити у каструлю, зафіксувати кришкою і залишити варитися на середньому вогні 10 хвилин.
  5. Вийняти банку з білками з каструлі.
  6. За допомогою будь-якої трубки (діаметр жовтка) поставити позначку рівно посередині білка. Видавити всередину центральну частину білка – витягти цю частину, прокручуючи масу. Можна варити білки вже з трубкою всередині. Потрібно тільки зафіксувати її в склянці строго вертикально. Наприклад, за допомогою пробок, як показано в сюжеті нижче.
  7. Жовток залити в утворену воронку.
  8. Помістити банку в каструлю, накрити кришкою і залишити варитися ще на 10 хвилин.
  9. Видавити готове циліндричне яйце з банки.
  10. Подавати у якості оригінальної закуски, прикрасити зеленню.