Домашні хрумкі подушечки з інжиром

Все буде добре

Багато дітей полюбляють хрумкі подушечки з молоком на сніданок або сухими у якості перекусу. Переможниця третього сезону шоу «МастерШеф» Ольга Мартиновська навчить готувати корисні хрумкі подушечки з інжиром у начинці. Віримо: дітям (і дорослим) вони сподобаються більше магазинних солодощів.

Інгредієнти для подушечок з інжиром:

Начинка:

  • Сушений інжир – 150 г
  • Заварений чай ройбуш (можна замінити звичайним чорним) – півчашки
  • Ванілін – 5 г
  • Сік 1/3 лимона
  • Дрібка солі

Тісто:

  • Вівсяні пластівці – 100 г
  • Цукор – 30 г
  • Сода – 1 ч. Л.
  • Дрібка солі
  • Кориця – 1 ч. Л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Насіння льону – 1 ст. л.
  • Заварений чай ройбуш – 3 ст. л.
  • Оливкова олія – ​​5 ст. л.
  • Ванілін

Приготування:

  1. Заваріть міцний ройбуш – 1 столову ложку на 175 мл води або 2 пакетики на чашку і залиште заварюватися 15-20 хвилин.
  2. Відлийте 3-4 ст л. чаю.
  3. Чашку вівсяних пластівців збити в блендері до стану борошна. Додайте насіння льону, цукор, соду, сіль, корицю і ще раз збийте.
  4. Додайте оливкове масло, чай, мед і ванілін. Збийте, поки тісто не скачається у кулю.
  5. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник мінімум на годину.
  6. Порізаний інжир в сковороді залийте залишеним чаєм. Додайте сік лимона, сіль, ванілін. Доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин. Суміш остудіть, збийте в блендері.
  7. Тісто розкачати, розріжте його на тонкі смужки. Викладіть начинку рівномірним шаром і загорніть кути тесту. Розріжте на шматочки. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером і запікайте при 175° С 20 хвилин.