Рибний суп для дитини: рецепт з восьминогом з тіста

Все буде добре

Учасниця «МастерШеф 6» Асмік Гаспарян, мама чарівного синочка, точно знає, як зацікавити дитину їсти корисну їжу. Сьогодні кулінар пропонує рецепт смачного рибного супу і ділиться кількома прийомами.

vbd_s01e920p01_16x9

Оригінальна подача рибного супу

Інгредієнти для супу:

  • Риба минтай (філе) – 200г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Букет гарні (кріп, петрушка, орегано, лавровий лист)
  • Плавлений сир – 1шт.
  • Оливкова олія
  • Вершки – 50 мл
  • Ваніль (або ванільний цукор) – 5 г

Приготування:

  1. Подрібнюємо цибулю і моркву
  2. У сотейнику пасеруємо цибулю і моркву
  3. Кип’ятимо воду, варимо рибний бульйон, додаємо букет гарні і плавлений сирок, готуємо до повного розчинення. Виймаємо рибу.
  4. Картоплю порізати кубиками, обсмажити разом з ваніллю.
  5. Коли картопля готова, додаємо рибу і вершки.

Секрет від Асмік №1: Запах ванілі асоціюється з десертом, тому їжа, приправлена ваніллю, приваблює дітей.

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло – 180г
  • Борошно – 250г
  • Цукор – 100г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Жовтки – 2 шт.

Приготування:

Жовтки розтерти з вершковим маслом. Додати борошно, сіль і цукор, замісити тісто. Відправити ур холодильник на 30 хвилин. Ножем вирізати ніжки восьминога і тільце за допомогою склянки. Сформувати восьминога, встановити на глибокій тарілці з супом, відправити в духовку на 10 хвилин при 180 ° C.

Секрет від Асмік №2: Діти з великим задоволенням їдять те, в приготуванні чого брали участь і вони самі. Так що якщо ваше дитя виявляє цікавість до кулінарії, дозвольте йому допомогти вам.

Успіхів вам у вихованні у дітей правильних харчових звичок і все буде добре!