Що приготувати з кролика? Рецепт від Алли Ковальчук

Все буде добре

Кролик – це прекрасна альтернатива курячому м’ясу! Адже кролятина – досить дієтичне м’ясо з великою кількістю білка. Але ось як оригінально його подати – знає не кожна господиня. Саме тому кулінарний експерт Алла Ковальчук розповіла, що приготувати з кролика! Цей рецепт точно вас здивує!

Інгредієнти:

  • 1 домашній кролик
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 2 шт. гвоздики
  • 5-6 листя свіжої шавлії (помити і обсушити)
  • 8-10 очищених зубчиків часнику
  • свіжі ароматні трави (чебрець, лавровий лист, петрушка)
  • сіль
  • чорний перець горошком
  • оливкова олія холодного віджиму
  • зелень петрушки для подачі
  • часник для подачі
  • грінки для подачі

Приготування:

  1. Встромити у цибулину гвоздику. У велику каструлю покласти моркву, цибулину, селеру, ароматні трави (зв’язати їх ниткою для зручності), перець горошком.
  2. Залити водою з урахуванням того, що потім потрібно буде занурити туди кролика (він повинен бути повністю покритий нею).
  3. У киплячу воду вкласти кролика, зменшити вогонь, посолити і варити до повної готовності близько двох годин. Кролик повинен бути дуже м’яким.
  4. Остудити кролика у воді. Коли він буде практично холодний, відокремити м’ясо від кісток.
  5. У стерильні банки налити оливкову олію і шарами перекладати – кролик, шавлія, часник, оливкова олія.
  6. Таким чином шар за шаром заповнити банку доверху. Закрити кришкою. Поставити в холодильник (верхня полиця, щоб масло не застигло) на 48 годин.