Бананові капкейки: рецепт Тані Литвинової

Все буде добре

Діти постійно просять солодке, не питаючи купують шкідливі батончики і псують собі апетит і не хочуть їсти корисні сніданок, обід і вечерю? Вирішити цю проблему дуже просто – стверджує кулінарний експерт, суддя проекту «МастерШеф» Тетяна Литвинова. Приготуйте за її рецептом бананові капкейки –корисний десерт без ЦУКРУ, який чуодво замінить шкідливі магазинні солодощі і сподобається всій родині!

Інгредієнти для бананових кексів:

  • борошно гречане – 300 г
  • насіння льону мелене – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ст.л.
  • сіль – ½ ч. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • яєчний білок – 1 шт.
  • волоські горіхи – 80 г
  • родзинки  – 100 г
  • банани – 4 шт. (3 для тіста, 1 нарізаємо і укладаємо у форми)
  • курага (попередньо залита окропом) – 100 г
  • молоко – 100 мл
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Приготування:

  1. Родзинки залити окропом. Курагу дрібно нарізати.
  2. У миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль і корицю, перемішати.
  3. Банани розім’яти виделкою, змішати з родзинками і нарізаною курагою. Додати ванільний цукор.
  4. Збити яєчний білок з невеликою кількістю солі. Додати до бананів і сухофруктів.
  5. Додати молоко, перемелені насіння льону і волоські горіхи, добре перемішати, щоб горіхи і сухофрукти розподілилися рівномірно. Цю суміш перелити у миску з сухими інгредієнтами, ретельно розмішати.
  6. На дно формочок для капкейків викласти кружечки банана, заповнити формочки тістом на 2/3.
  7. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати капкейкі 15 хвилин. Потім знизити температуру до 180 градусів і випікати ще 15 хвилин.