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
Вівчарський пиріг: рецепт з пастернаком | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Вівчарський пиріг: рецепт від Костянтина Грубича

Все буде добре

У цей період на ринках багато корисних і дешевих коренеплодів, але, на жаль – крім буряка і моркви, ми мало що про них знаємо і ще менше використовуємо у кулінарії! Цю проблему нам допоможе вирішити Костя Грубич, який познайомить нас сьогодні з одним з найкорисніших і доступних коренеплодів і приготує вівчарський пиріг, рецепт якого ви знайдете нижче.

Корзинки с пастернаком

Кошики з пастернаком

Інгредієнти для вівчарського пирога з пастернаком:

  • Корінь пастернаку – 400 г (2-3 шт.)
  • Морква – 2 шт
  • Печериці – 300 г
  • Вершки 30% – 100 г
  • Бадьян – 1-2 зірочки
  • Сушений розмарин – 1 ч л
  • Кмин – ¼ ч. л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль за смаком

Для кошичків:

  • Борошно ؎ 1 стакан
  • Вода – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити квашену капусту

Приготування вівчарського пирога:

  1. 1 склянка борошна + 2 ст. ложки води + 1 яйце + 1 ч. ложка солі – розмішати всі інгредієнти, замісити з них тісто
  2. Розкачайте тісто тонким шаром, закладіть у силіконові форми для кошичків і випікайте в духовці при 200 градусах 10 хвилин.
  3. Очищений пастернак і моркву відварити в підсоленій воді з 1-2 зірочками бадьяна.
  4. Злити воду, моркву і пастернак перетворити на пюре у блендері. Якщо потрібно, перетерти від волокон через сито.
  5. Додати 20 грамів вершкового масла.
  6. Подрібнити цибулю, пасерувати на рослинній олії.
  7. Додати в цибулю терту моркву, рубаний часник, протушкувати ще пару хвилин.
  8. Додати нарізані печериці, посипати зверху розмарином, кмином, сіллю і перцем за смаком – і протушкувати все разом під кришкою ще 5 хвилин.
  9. Всередину готових кошичків з тіста покласти грибну начинку.
  10. Пюре з пастернаку і моркви закласти у кондитерський мішок з насадкою і вичавити зверху на кошики в формі трояндочок
  11. Випікати кошички в духовці при 250 градусах 7 хвилин, поки не зарум’яняться!