PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Вівчарський пиріг: рецепт від Костянтина Грубича

Все буде добре

У цей період на ринках багато корисних і дешевих коренеплодів, але, на жаль – крім буряка і моркви, ми мало що про них знаємо і ще менше використовуємо у кулінарії! Цю проблему нам допоможе вирішити Костя Грубич, який познайомить нас сьогодні з одним з найкорисніших і доступних коренеплодів і приготує вівчарський пиріг, рецепт якого ви знайдете нижче.

Корзинки с пастернаком

Кошики з пастернаком

Інгредієнти для вівчарського пирога з пастернаком:

  • Корінь пастернаку – 400 г (2-3 шт.)
  • Морква – 2 шт
  • Печериці – 300 г
  • Вершки 30% – 100 г
  • Бадьян – 1-2 зірочки
  • Сушений розмарин – 1 ч л
  • Кмин – ¼ ч. л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль за смаком

Для кошичків:

  • Борошно ؎ 1 стакан
  • Вода – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити квашену капусту

Приготування вівчарського пирога:

  1. 1 склянка борошна + 2 ст. ложки води + 1 яйце + 1 ч. ложка солі – розмішати всі інгредієнти, замісити з них тісто
  2. Розкачайте тісто тонким шаром, закладіть у силіконові форми для кошичків і випікайте в духовці при 200 градусах 10 хвилин.
  3. Очищений пастернак і моркву відварити в підсоленій воді з 1-2 зірочками бадьяна.
  4. Злити воду, моркву і пастернак перетворити на пюре у блендері. Якщо потрібно, перетерти від волокон через сито.
  5. Додати 20 грамів вершкового масла.
  6. Подрібнити цибулю, пасерувати на рослинній олії.
  7. Додати в цибулю терту моркву, рубаний часник, протушкувати ще пару хвилин.
  8. Додати нарізані печериці, посипати зверху розмарином, кмином, сіллю і перцем за смаком – і протушкувати все разом під кришкою ще 5 хвилин.
  9. Всередину готових кошичків з тіста покласти грибну начинку.
  10. Пюре з пастернаку і моркви закласти у кондитерський мішок з насадкою і вичавити зверху на кошики в формі трояндочок
  11. Випікати кошички в духовці при 250 градусах 7 хвилин, поки не зарум’яняться!