Маковий кекс, що не черствіє!

Все буде добре

Надії Матвеєвій прийшла посилка з Польщі з неймовірно смачним кексом. Надя не втрималася і спробувала: він був м’яким і свіжим! Яким ж було її здивування, коли вона подивилася на дату відправлення і дізналася, що посилка йшла до неї цілих дев’ять днів!

Але ще більш незвичайною стала поява в студії кулінарного блогера Вікторії Попин, яка і відправила посилку. Вікторія тепер всіх навчить готувати кекс з маком, що не черствіє, за рецептом своєї польської свекрухи!

vlcsnap-2016-12-06-18h16m02s68

Складові:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – щіпка
  • Борошно –1 50 г
  • Мак – 140 г
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Топлене вершкове масло – 170 г
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Волоський горіх – 100 г
  • Родзинки (замочені в окропі) – 100 г

Секрет №1: Горілка –саме той інгредієнт, який надає випічці м’якості, і вона довго не черствіє. При випіканні алкоголь випаровується, тому готовий кекс можна сміливо давати і дітям.

Для глазурі:

  • Порубаний гіркий шоколад – 100 г
  • Білий шоколад – 100 г
  • Молоко – 60 мл
  • Вершкове масло – 40 г
  • Волоські горіхи – 50 г

Рецепт приготування макового кексу:

  1. Мак змішати з борошном і розпушувачем
  2. Збити яйця з цукром до появи піни, додати топлене масло і спирт.
  3. Змішати з маком і борошном
  4. Пропарені родзинки обкатати в борошні і разом з горіхами перекласти до тесту. Перемішати.
  5. Форму для кексу змастити маслом і покласти на дно пергамент
  6. Вилити тісто, помістити у духовку на 50 хвилин при температурі 170° С.

Секрет №2: Родзинки варто обваляти в борошні перед замішуванням для того, щоб вони не опустилися на дно форми при випіканні.

Приготування глазурі:

  1. Розтопити шоколад з молоком в мікрохвильовці
  2. Масло нарізати кубиками і додати в молочно-шоколадну масу
  3. Вимішати до однорідності
  4. Полити кекс, посипати зверху волоськими горіхами

Секрет №3: Кекс ідеально зберігати в холодильнику, замотавши у фольгу. Завдяки фользі випічка не буде втрачати вологу і вбирати сторонні запахи.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля