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
Вафельний торт: рецепт приготування у домашніх умовах | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Вафельний торт як окраса столу

Все буде добре

Навіть із торта з магазинних вафельних коржів можна зробити справжній шедевр! Як? Розповість кулінарний експерт Катерина Велика! Використовують два види крему і декоративні елементи – конуси і циліндри – які виглядають дуже незвично.

vlcsnap-2016-12-07-15h06m53s102

СКЛАДОВІ:

  • 2 упаковки магазинних вафель

Для крему №1:

  • 1 банка згущеного молока сирого
  • 200 г вершкового масла
  • 2-3 ч. л. лимонної кислоти + вода

Для крему №2:

  • 1 банка згущеного молока вареної
  • 200 г вершкового масла
  • Курага ціла – 200 г (всередину рулету)

Для шоколадної глазурі:

  • Шоколад – 250 г

ПРИГОТУВАННЯ:

Крем №1 – лимонний з сирого згущеного молока:

  1. Розтоплюємо масло у мікрохвильовці.
  2. Беремо банку сирого згущеного молока, додаємо її в масло.
  3. Розводимо лимонну кислоту в воді в пропорції 2-3 чайні ложки кислоти на пару столових ложок води і додаємо все у крем.
  4. Збиваємо віночком.
  5. Ставимо крем у холодильник.

Крем №2 – з вареної згущеним молоком і вершковим маслом:

  1. Розтоплюємо масло у мікрохвильовці.
  2. Збиваємо відварне згущене молоко маслом вінчиком до однорідної консистенції.

Конуси і рулети для прикраси з магазинних вафель:

  1. Збризгуємо вафлю з пульверизатора водою, щоб вона злегка намокла.
  2. Після 1-2 хвилини, після того, як вафля трохи розм’якла – розрізаємо її акуратно на 4 частини і скручуємо кожну частину у конус.
  3. Залишаємо сохнути.
  4. Ретельно промазуємо кремом магазинний корж, поки не розм’якне.
  5. На верхній шар розкладаємо курагу, як би ми укладали начинку для млинців. (Можна також брати яскраві цукати або різнокольоровий мармелад).
  6. А тепер ми акуратно скручуємо м’який корж в рулет.
  7. Разрезаем рулет на рівні шматочки

Збираємо вафельний торт:

  1. Обрізаємо сім вафельних коржів формою, щоб вони були менше основного коржа на 2 см в діаметрі.
  2. Викладаємо коржі один на одного, по черзі, промащуючи кремом №1 і кремом №2.
  3. Беремо цілу вафлю для низу торта. Промащуємо кремом. Кладемо готову серединку з коржів поменше.
  4. Обкладаємо боки торта вафельними рулетиками і порожнечі, що залишилися, обмащуємо білим лимонним кремом, щоб вони прилипли і зафіксувалися.
  5. Накриваємо верх торта ще одною великою вафлею.
  6. Розоплюємо 250 г шоколаду у мікрохвильовці або сотейнику і покриваємо верх торта шоколадною глазур’ю.
  7. Зверху на торт викладаємо по колу 4 готових конуса з магазинних вафель. При бажанні можна прикрасити торт також ягодами.
  8. Залишаємо просочуватися.