Рецепт Турнедо Россіні від Олега Ковальчука

Все буде добре

Учасник «МайстерШеф 6» Олег Ковальчук сьогодні навчить нас готувати солодку версію колись м’ясної страви Турнедо Россіні.

vlcsnap-2016-12-08-12h01m06s118

СКЛАДОВІ:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Какао – 4 ст. л.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Сода – щіпка
  • Борошно – 2 склянки
  • Груша жовта (солодка) – 2 шт.

Туліпне тісто:

  • Цукрова пудра – 50 г
  • Борошно – 50 г
  • Білок – 50 г
  • Вершкове масло – 40г

Ягідний соус:

  • Малина – 250 г
  • Вино – 100 г
  • Цукор – 100 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт десерту з гречки від Жені Клопотенка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У сотейнику молоко, какао і цукор довести до кипіння, дати охолонути.
  2. Ввести яйця, соду і борошно. Перемішати.
  3. Вилити в циліндричну ємність, відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 180° С.
  4. Відрізати верхівку кексу, щоб було схоже на шматочок м’яса.
  5. Масло розтопити, зняти піну, додати цукор, щоб він розтанув.
  6. Вирізати м’якоть груші кулінарним кільцем.
  7. Додати грушу у пательню і залишити для карамелізації.

Туліпне тісто:

  1. Збити тісто з цукру, борошна, білка, вершкового масла.
  2. Викласти масу на силіконовий килимок.
  3. Відправити у духовку на 5 хвилин при температурі 190° С.
  4. Зробити круглі формочки і закриття тісто у вигляді грибів-лисичок. Викласти на тарілці по колу.

Ягідний соус:

  1. У сотейник відправити малину, цукор і вино, дати покипіти 20 хвилин.
  2. Після кипіння зняти з вогню, процідити, перетерти.
  3. Прикрасити по колу тарілки.