PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Домашній ірис: рецепт Ольги Мартиновської

Все буде добре

Переможниця кулінарного шоу «МастерШеф 3» Ольга Мартиновська приготує ірис в домашніх умовах. Цукерки з грушевим ароматом точно сподобаються і дітям, і дорослим.

VBD_s01e929p02_Iriski

Складові:

  • Вершки – 350 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукор – 120 г
  • Грушеве пюре – 45 г
  • Вершкове масло – 25 г
  • Сіль – 3 г
  • Смажений фундук – 25 г

Для 60 г інвертного сиропу:

  • Вода – 130 г
  • 300 г цукру
  • Лимонна кислота – ⅓ ч.л.

Приготування:

  1. Інвертний сироп: в сотейнику змішати: воду, цукор і лимонну кислоту, варити на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин. (доки не вийти клейка маса).
  2. Змішати в сотейнику інвертний сироп, цукор, ванільний цукор, довести до кипіння в каструлі з товстим дном.
  3. В іншому сотейнику прогріти вершки, додати до них грушеве пюре.
  4. Змішати суміш з глюкозним сиропом.
  5. Залишити на повільному вогні до з’єднання і знову підвищити температуру (варимо 25-30 хвилин).
  6. Вводимо вершкове масло. Додаємо сіль.
  7. Збиваємо блендером до повного з’єднання.
  8. Залити в форми. Вкласти в середину іриски горіх. Почекати, поки ірис охолоне.