Різотто зі свинячими вушками від Алли Ковальчук

Все буде добре

Кулінарний експерт Аллочка Ковальчук часом підгодовує чоловіка Людмили Шупенюк! Це ж треба! Тепер Людочці належить навчитися готувати різотто по-китайськи, яке сподобалося Оресту найбільше. Навчимося й ми!

Ризотто по-китайски

Різотто по-китайськи

Інгредієнти:

  • Свинячі вуха – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 200 г
  • Чорний перець горошком – 1 ч. Л.
  • Сухий перець чилі – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 1,5 см.
  • Аніс – 4 шт.
  • Рис (круглий) – 2 ст.
  • Біле вино – ½ ст.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Зелена цибуля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – ½ шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кукурудза (заморожена) – 100 г
  • Вода – 1 л

Приготування різотто по-китайськи:

  1. Рис обсмажити на сухій сковороді 5 хвилин. Додати біле вино, випарувати.
  2. Додати воду і готувати рис до готовності.
  3. Свинячі вуха промити, відварити протягом 1 години у великій кількості води. Воду злити. Нарізати тонкими смужками.
  4. На сковороду насипати цукор, не перемішуючи, дати йому розтопитися. Коли цукор придбає коричневий відтінок, перемішати дерев’яною лопаткою і додати соєвий соус.
  5. Гарячу карамель добре перемішати, щоб вона розчинилася в соєвому соусі. Прибрати сковороду з вогню.
  6. Влити отриманий сироп в каструлю, додати спеції, свинячі вуха, воду.
  7. Тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.
  8. Яйця збити, змішати з ¼ ч. л. соєвого соусу і підсмажити на олії. Порізати соломкою.
  9. Цибулю, моркву, селеру, корінь імбиру подрібнити. Овочі злегка обсмажити, додати кукурудзу.
  10. З’єднати овочі зі свинячими вушками (разом з соусом), додати рис і яйця.
  11. Готувати 5 хвилин. Посипати зеленою цибулею.