Салат «Олів’є» від Ектора Хіменес-Браво

Все буде добре

У салат «Олів’є» від кулинара Ектора Хіменес-Браво шкода впасти обличям. Кулінар впевнений: ми навіть і не уявляємо, який смак у цього салата має бути насправді…

Складові:

  • Яловичі кістки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль і перець
  • Картопля – 5 шт.
  • Куряча грудка – 2 шт.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Грибний салат від Ектора Хіменес-Браво

  • Креветки – 6 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Оливки – 50 г
  • Каперси – 1 ст. л.

Соус Кабуль:

  • Борошно – 40 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Вершки 30% – 40 г
  • Бульйон м’ясний – 60 г
  • Хрін – 40 г
  • Сіль

Приготування:

Курячі грудки обсмажуємо у соняшниковій олії. Очищаємо відварену у мундирі картоплю, солоні і свіжі огірки. Всі ці продукти ріжемо кубиками, додаємо нарізані кільцями оливки і подрібнені каперси. Яйця відварюємо і розрізаємо на 2 частини. Креветки окремо обсмажуємо на сковороді.

Для бульйону ланспік. Кістки заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо піну. Цибулю і моркву обсмажуємо на сухій сковороді, додаємо до бульйону. Варимо на маленькому вогні 1 годину. Після готовності проціджуємо бульйон, переливаємо його у пласке блюдо і ставимо застигати.

Для соусу кабуль. Пасируємо на вершковому маслі борошно, додаємо бульйон, тертий хрін, вершки і сіль. Збиваємо блендером.

Салат заправляємо соусом. Половинки яєць замість жовтків начиняємо желе з ланспіку, прикрашаємо креветками, розрізаними вздовж.