Пиріжки з буряком і журавлиною від Миколи Тищенка до Дня Св. Миколая

Все буде добре

Хочете зробити дітлахам сюрприз і порадувати їх особливим і таємничим десертом на День Святого Миколая? Мрії збуваються! Адже ми знайшли свого Миколая, який погодився поділитися унікальним рецептом пиріжків з буряком і журавлиною. Ресторатор Микола Тищенко розповів всі етапи приготування цієї смакоти.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Сухі розчинні дріжджі – 7 г
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Цукор – 300 г

Інгредієнти для начинки:

  • Буряк варений – 0,5 кг,
  • Цукор – 200 г
  • Журавлина – 300 г
  • Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряники-листівки до Дня святого Миколая

Приготування тіста:

  1. У підігрітому молоці розчиніть дріжджі, додайте яйця, борошно, масло і цукор.
  2. Замісити круте тісто. Залиште у теплому місці на півгодини.
  3. Сформуйте пиріжки, зверху помажте яйцем.
  4. Випікайте їх 40 хвилин при 180 градусах.

Приготування начинки:

  1. Відварений буряк натріть на крупній тертці. Журавлину перетріть з цукром.
  2. Варіть суміш 10 хвилин на повільному вогні.
  3. Потім додайте крохмаль, охолодіть. Змішайте натертий буряк з соусом із журавлини.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля