Качка по-пекінськи від Сергія Калініна

Все буде добре

Хочете під час новорічного застілля викликати фурор святковим меню? Обов’язково приготуйте легендарну качку по-пекінськи. Про те, як зробити це не гірше, ніж у дорогих столичних ресторанах, розповів Сергій Калінін.

Інгредієнти:

  • качка – 2,5-3 кг
  • херес або рисове вино – 1/4 склянки
  • цукор, сіль
  • олія оливкова (або кунжутне) – 1 ст.л.
  • соус соєвий – 5 ст.л.
  • імбирний порошок – 1 ст.л.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рулет з кролика від Ігоря Місевича

  • мелений чорний перець – 1 ст.л.
  • вода – 1 чашка

Для тіста млинців: яйце – 1 шт., борошно – 1 чашка, молоко – 2/3 чашки, масло рослинне – 2 ст.л., огірки, цибуля зелена.

Для соусу: бульйон, часник, цибуля ріпчаста, соєвий соус, цукор і гіркий перець.

Для маринаду: свіжий імбир, цукровий сироп, соєвий соус, рисовий оцет, прянощі (перець, бадьян).

Приготування:

  1. Часник і цибулю дрібно нарізати, додати перець і обсмажити на олії. Додати бульйон (овочевий або м’ясний), соєвий соус, сіль, цукор за смаком. Обсмажити 2 ст.л. борошна до золотистого кольору, розвести бульйоном і ввести в підготовлений соус.
  2. Для маринаду змішайте всі необхідні інгредієнти, доведіть до кипіння, варіть 2 хвилини і зніміть з вогню. Рівномірно полийте качку киплячим маринадом з двох сторін. Залиште на добу в прохолодному приміщенні. За 1 годину до приготування потримайте при кімнатній температурі.
  3. Качку запікати на решітці, під якою помістити деко з водою – першу годину при температурі 220 градусів, другий – знизити до 180.
  4. Для приготування мандаринський млинчиків замісіть тісто, з якого розкачайте тонкі коржі, кожну з яких змастіть маслом і складіть «стопкою». Обсмажити на сухій сковороді на середньому вогні.
  5. Подавати м’ясо качки, відокремленим від кісток, разом з млинцями, овочами і густим соєвим соусом.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля