Балик домашній: рецепт від Ігоря Місевича

Все буде добре

Кулінарний експерт «Все буде добре» Ігор Місевич презентує рецепт приготування балику в домашніх умовах. Тепер м’ясний делікатес до святкового столу обійдеться вам набагато дешевше!

Балык – домашний рецепт

Балик – домашній рецепт

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 1 кг;
  • Сіль – 600 г;
  • Суміш спецій: чорний перець, коріандр, мускатний горіх, чебрець, зіра, паприка – 2 ст.л.

Секрет експерта №1: Набагато краще подрібнювати спеції самостійно безпосередньо перед приготуванням страв. Тоді спеції будуть ароматніші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свинина під кисло-солодким соусом від Ігоря Місевича

Приготування:

  1. Натерти свинячу вирізку рясно сіллю і обернути м’ясо в пергаментний папір – відправити на добу в холодильник.
  2. Через добу знову натерти м’ясо з усіх боків сіллю, додавши коріандр, помістити в пакет-слайдер і відправити знову на добу в холодильник.
  3. Тепер м’ясо замаринувати з усіх боків спеціями: мелений перець, коріандр, мускатний горіх, чабер, зіра – відправити в пергаментному папері в холодильник на 5 днів. Перевертайте м’ясо кожен день.
  4. М’ясо нарізати на тонкі шматочки

Секрет експерта №2: Вигідно використовувати свинячу вирізку, бо ця частина туші втрачає мало ваги під час в’ялення.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля