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
Как выбрать красную рыбу для новогоднего стола? | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як вибрати червону рибу для новорічного столу?

Все буде добре

Червона риба незамінна на новорічному столі. Андрій Бабаєв, експерт програми «Все буде добре», розповів, як вибрати якісний продукт.

Риба не повинна мати неприємного запаху. Хоча повна відсутність будь-якого запаху також є вагомим аргументом, щоб утриматися від покупки. Це означає, що вже зіпсовану рибу вимочили в воді з оцтом і таким чином позбулися тухлого запаху. Після чого рибу промили водою – тому вона нічим не пахне.

Якщо риба з головою, зверніть увагу на її очі. Вони мають бути світлими, без каламутної плівки. Якщо ж у риби мутні, затягнуті плівкою і впалі очі, то вона, швидше за все, вже давно припадає пилом на прилавку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати морепродукти для новорічного салату?
Якщо у риби маленькі плавці і яскраво-червоне м’ясо, значить, її годували барвниками і стимуляторами росту. Риба, яка виросла на натуральних кормах, бліда і з довшими плавниками.

В охолодженого лосося зябра повинні бути яскраво-червоного кольору, а у свіжомороженого – блідо-рожевого. Це важлива ознака свіжості будь-якої риби. А якщо зябра білі, сірі або зелені – таку рибу купувати не можна. Вона, по суті, вже розклалася.

ny3

Важливим показником якості риби є зовнішній вигляд її луски. Вона повинна бути досить яскравою за кольором: від світло-сріблястої до темно-сірої. Слиз, що покриває луску зовні, не повинен збиратися грудками або неприємно пахнути. Інакше ця риба вже зіпсована. Попросіть продавця натиснути пальцем на м’якоть риби – вона має бути достатньо пружною і швидко відновлювати свою форму.

Для збільшення ваги в рибу часто впорскують поліфосфати – хімічні речовини, які притягують і утримують вологу. У великих кількостях вони можуть викликати у людини набряки і навіть провокувати хвороби серця. Оброблене таким чином філе, як правило, відрізняється штучним блиском.

Найніжніше і жирне м’ясо знаходиться ближче до голови. Якщо шматочок риби жилавий і з великою кількістю білих прожилок, значить, він був відрізаний від хвоста, а це найменш смачна частина риби.

При виборі стейка злегка натисніть на нього пальцями: якщо кісточки відходять від м’яса, то риба несвіжа.

Якісне філе має бути пружним. В іншому випадку ви ризикуєте купити несвіжу або погано просолену рибу.

Нарізку краще взагалі не брати. Часто туди йде риба низького сорту. Вибирайте якісну і смачну рибу – і смачного!