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
Шотландський різдвяний кекс: рецепт від Наталії Фаліон | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Шотландський кекс: рецепт новорічного десерту

Все буде добре

Не хочете весь святковий день провести на кухні? Приготуйте шотландський кекс до Нового Року вже сьогодні, і до 31 грудня він стане тільки смачнішим! Це обіцяє Наталя Фаліон, яка готова поділитися рецептом.

шотландский новогодний кекс

Шотландський різдвяний кекс з часом стає тільки смачнішим

Інгредієнти:

  • мигдаль (сушений) – 70 г.
  • смородина (свіжоморожена) – 300 г
  • Кумкват або інші цитрусові цукати (сушений) – 75 г
  • родзинки світлий – 125 г
  • родзинки темний – 125 г
  • журавлина сушена – 125 г
  • масло вершкове – 150 г
  • борошно – 370 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • яйця курячі – 2 шт.
  • простокваша – 50 г
  • Виски (коньяк або міцне домашнє вино) – 60 мл
  • імбир мелений – ½ ч. Л.
  • кориця – ½ ч. Л.
  • перець чорний мелений – ¼ ч. Л.
  • перець духмяний мелений – щіпка

Собівартість приблизно 178 грн, загальна вага приблизно 1650 кг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маковий кекс, що не стає черствим

Приготування:

  1. Чорну смородину попередньо розморозити, злити рідину. Мигдаль очистити від шкірки, заливши попередньо на 5 хвилин гарячою водою. Підсушити і розмолоти 1/3 мигдалю дрібно, 2/3 побільше. Кумкват порізати дрібними шматочками, родзинки промити гарячою водою. Змішати в мисці мигдаль (крупномелений), родзинки двох видів, в’ялену журавлину, кумкват.
  2. Для пісочного тіста просіяти на дошку 300 г борошна з дрібкою солі, додати холодне масло, порізане шматочками і порубати ножем в крихту. Додати 3 ст. ложки крижаної води і швидко замісити тісто. Скачати тісто в колобок, обернути харчовою плівкою і покласти до холодильника на 30 хвилин.
  3. Потім тісто тонко розкачати між шарами харчової плівки, вирізати пласти необхідних розмірів і викласти боки і дно форми для випічки. Форму попередньо застелити папером для випічки і змастити маслом.
  4. Для начинки: Змішати 70 г борошна, дрібномелений мигдаль, імбир, корицю, духмяний і чорний перець, перемішати.
  5. Висипати борошно зі спеціями у велику миску, додати чорну смородину і, струшуючи миску, перемішати, щоб борошно покрило всі ягоди.
  6. Потім додати сухофрукти і ще раз перемішати.
  7. У чашці збити виделкою яйця з цукром і простоквашу (можна взяти кефір). Додати яєчну суміш і алкоголь до сухофруктів, добре перемішати.
  8. Формуємо кекс: Викласти начинку в форму і добре ущільнити ложкою.
  9. Зверху накрити кришечкою з тіста і защипнути краю.
  10. Випікати при температурі 170 градусів 2,5 години. Якщо зверху почне занадто рум’янитися, накрити фольгою. Готовий кекс остудити, загорнути у фольгу і покласти в холодильник мінімум на 5-7 днів.