Салат олів’є до Нового року 2017: класичний рецепт

Все буде добре

У кожній компанії не вщухають суперечки, яким бути повинен правильний салат олів’є: класичний рецепт, на думку багатьох, повинен містити курячу грудку. Опоненти пропонують телятину. А хтось ні на що не проміняє варену ковбасу. Скільки різних рецептів ми перепробували на кухні «Все буде добре»! А класичним ми будемо вважати найпростіший!

Читайте також: цікаве меню на Новий рік 2017

Салат олів’є: рецепт класичний

Якщо якихось складнощів можна уникнути, давайте це і зробимо. Тим більше, в сучасному ритмі життя, коли не завжди є час на витребеньки, та й ялинка купується за три години до бою новорічних дзвонів… Гості на порозі – заощадимо час, і з м’ясом вовтузитися не будемо. Візьмемо «варенку»! Отже:

Салат олів’є, рецепт класичний – з докторською ковбасою!

Складові:

  • картопля – 4 шт.
  • морква – 2 шт.
  • варена ковбаса «Докторська» – 500 г
  • яйця курячі – 5 шт.
  • огірки солоні або мариновані, великі – 4 шт.
  • консервований зелений горошок – 1 банка
  • майонез
  • зелень, сіль – за смаком

Спеціаліст з якості Андрій Бабаєв склав спеціальну таблицю, як вибрати кращі компоненти для салату олів’є.

ДОКЛАДНІШЕ: Як вибрати продукти для «Олив’є»?

Приготування:

1. Варіть яйця протягом 7-10 хвилин (до ступеня готовності «круто»).
2. Ретельно вимиті, але не чищені картоплю і моркву відваріть в злегка підсоленій воді до готовності (приблизно 30 хвилин). Дістаньте з води і почистіть – так простіше.
3. Наріжте моркву і картоплю кубиками.
4. Наріжте ковбасу кубиками.
5. Наріжте огірки кубиками.
6. Яйця пропустіть крізь яйцерізку (дротова сіточка, можна нарізати і вручну)
7. Додайте у салат зелений горошок, попередньо зливши воду.
8. Додайте у салат майонез. За необхідності посоліть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт домашнього майонезу від Ектора

Але не залишимо без уваги і шедеври наших експертів:

1. Три варианти «Олив’є» від Сергія Калініна

2. Дуже незвичайний рецепт «Олів’є» від Ектора Хіменес-Браво

З наступаючими Вас святами! Все буде добре! І смачно теж!