Меню на Новий рік: що приготувати?

Все буде добре

Ми склали список страв до новорічного столу, який допоможе вам порадувати своїх близьких в таке довгоочікуване свято. У матеріалі ви знайдете найцікавіші ідеї справжніх кулінарних шедеврів від учасників шоу «МастерШеф», а також нескладні рецепти, які прозвучали в ефірах програми «Все буде смачно».

servirovka-12-min-1024x640

Наближається рік Вогняного Півня, тому багато господинь переконані, що на новорічному столі мають бути відсутні страви з м’яса птиці. Для прихильників цієї теорії ми пропонуємо рецепт рибної страви – рулет-вінок з сьомги і скумбрії. Про нього глядачі могли чути в програмі «Все буде смачно».

skVSsem

Необхідні інгредієнти:

  • сьомга слабосолона – 500 г;
  • скумбрія гарячого копчення – 500 г (ціла тушка);
  • вершкове масло – 100 г;
  • сир (18%) – 200 г;
  • сметана (25%) –80 мл;
  • оливки без кісточок – 50 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • петрушка – 3 гілочки;
  • кріп – 3 гілочки;
  • часник – 1 зубчик;
  • перець чорний мелений – 2 г.

Перебити до однорідності петрушку, кріп, часник, сир і сметану. Додайте подрібнені оливки, шматочки філе скумбрії, цедру лимона, чорний мелений перець і вершкове масло. Перемішайте.

Форму вистеліть плівкою слайсами сьомги (2/3). Викладіть начинку, накрийте сьомгою, що залишилася. Загорніть краями плівки і охолодіть протягом 2 годин.

Також, у програмі «Все буде смачно» були запропоновані такі рецепти новорічних ласощів:

  1. Торт «Руді».
  2. Новорічний croquembouche.
  3. Палаючий різдвяний пудинг.
  4. Желе «Мандарини в шампанському».
  5. Кролик по-мальтійськи.
  6. Новорічні ялинки з лаваша.
  7. Сирні кульки з мандарином.
  8. Новорічний пунш.
  9. Глінтвейн.
  10. Грог.

А для любителів пташиного м’яса, які не готові прощатися з улюбленими ласощами навіть у новорічну ніч, ми пропонуємо рецепт учасниці 6-го сезону «МастерШеф» Катерини Великої.

Гусячі ніжки з картопляним пюре і васабі

VvF-4EuNQqM

Інгредієнти:

  • гусячі ніжки 2 шт;
  • яблука (бажано зелені кислі) 2 штуки;
  • кмин;
  • сіль;
  • перець;
  • оливкова олія;
  • пакет для запікання.

Для картопляного пюре:

  • картопля 2 штуки;
  • вершкове масло 20 гр .;
  • молоко 70 мл;
  • лавровий лист 1 шт;
  • часник 1 зубок;
  • цибуля 1/8;
  • васабі 0,5 ст.л.

Спосіб приготування

Ріжемо яблука на 8 частин. Змащуємо ніжки оливковою олією, посипаємо сіллю, перцем і кмином. Беремо пакет для запікання і викладаємо на дно яблука. Пакет для запікання дасть нам свободу дій, нам не потрібно буде кожні 20 хв поливати ніжки соком, що утворився, щоб вони не пересохли, і потім не потрібно буде 2 години мити духовку і провітрювати квартиру. На яблука кладемо ніжки «валетом». Ставимо деко в попередньо розігріту духовку на 180 градусів. На середній ярус. Через 2 години починаємо робити пюре.

Чистимо картоплю, ріжемо на шматочки, заливаємо холодною водою, солимо, кладемо часник, цибулю і лавровий лист. Думаю, всім колись доводилося їсти пюре, схоже на слиз, це відбувається з двох причин: картоплю заливають гарячою водою або збивають потім ручним блендером.

Варимо картоплю до м’якості, зливаємо воду, виймаємо цибулю, часник і лавровий лист. Додаємо молоко, вершкове масло і васабі, даємо закипіти. Розминаємо картоплю.

Читайте також: 10 новорічних страв з усього світу

Актуальними стравами до новорічного столу також будуть:

  1. Ростбіф з ягідним соусом від Наталії Петрик.
  2. Шоколадний мус з горіховим крамбль від Катерини Великої.
  3. Салат з раковими шийками від Катерини Великої.
  4. Рецепт смачного сибаса і лосося від учасниці «МастерШеф».
  5. Штрудель з фізалісу і хурми від Євгена Поливода.

537f2f5915b566ec82852ccc20e7026b

Щоб «задобрити» Вогненного Півня, на столі вітаються овочі і фрукти. Не забудьте про напої, без яких не обійдеться чарівне свято.

Любителі оригінальної подачі страв можуть здивувати близьких і гостей тим, що помістять їжу у сільський посуд, наприклад, у глиняні горщики.

Вітаємо всіх читачів STB.UA з наступаючими святами. Бажаємо вам смачного і щасливого нового року!