Рецепт домашніх тарталеток від Каті Пєскової: солодка тарталетка з морквою

Все буде добре

Фіналістка 6 сезону «МастерШеф» Катя Пєскова відвідала студію «Все буде добре», щоб презентувати цілих два рецепти, чим начинити тарталетки. Читайте рецепт домашніх тарталеток – солодких з морквою – в нашому матеріалі.

vlcsnap-2016-12-22-14h24m11s184

Рецепт домашніх тарталеток з солодкою морквою

СОЛОДКА ТАРТАЛЕТКА

Тісто пісочне:

  • Борошно – 250 г
  • Цукрова пудра – 95 г
  • Сіль – 3 г
  • Вершкове масло (холодне) – 150 г
  • Яйця – 60 г
  1. Змішати всі сухі інгредієнти, додати масло і вимішати до стану крихти.
  2. Потім додати яйця і швидко замісити тісто.
  3. Розкачати між двома шарами пергаменту і поставити в холодильник.
  4. Коли тісто охолоне, сформувати тарталетки по кільцях і знову поставити в холодильник.
  5. Випікати при температурі 160-170 градусів до золотистого кольору. Приблизно 20-25 хвилин

Мус на основі моркви:

  • Желатин – 3 г
  • Вершки 33% – 175 г
  • Морква (дуже дрібно нарізана) – 85 г
  • Цукор – 42 г
  • Кориця – 3 г
  • Білий шоколад – 70 г
  1. Замочити желатин 1 до 5.
  2. Зварити морквяне пюре вершки + морква + цукор + кориця. Варити до м’якості моркви, постійно помішуючи.
  3. Все збити в блендері.
  4. Вилити гаряче пюре на желатин і розтоплений шоколад. Перемішати.
  5. Поставити в холодильник до застигання

Крем:

  • Білок – 100 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Цедра лимона
  1. Збити всі інгредієнти.
  2. Перекласти в кондитерський мішок з круглою насадкою 8мм.
  3. Поставити в холодильник до використання.

Карамелізованаморква для декору:

  1. Моркву нарізати слайсами (економкою).
  2. Закарамелізувати на сковорідці з вершковим маслом, цукром і медом.

Желе з морквяного соку:

  • Морквяний фреш – 100-150 г
  • Цукор – 30 г
  • Агар-агар – 2-3 г
  1. Довести сік до кипіння.
  2. Додати агар.
  3. Перемішати. Перелити в форму.
  4. Залишити до застигання
  5. Нарізати кубиками на декор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарталетки з меренгою і желе від финалистів «МастерШеф Діти»